Novak Đoković
EPA/Neil Hall
Novak Đoković

EPA/Neil Hall

Novak Đoković, Foto: EPA/Neil Hall

Kraj. Brutalan. Kao i sam meč. Novak je sa 6:4, 6:0 gotovo ponizio Čekinata kojem verovatno više neće pasti na pamet da ga pobedi kao proletos na Rolan Garosu. Želimo vam prijatan ostatak dana.

Drugi set:

Novak je krenuo lepo i u nastavku duela, vrlo siguran na svom servisu (1:0). Već u narednom - brejk! Bravo, Nole. I naredna tri gema pripala su Đokoviću koji je NEVIĐENO raspoložen da "pokida" Čekinata. Samo zbog Pariza.

Marko Čekinato

EPA/Caroline Blumberg

Marko Čekinato, Foto: EPA/Caroline Blumberg

Prvi set:

Novak i Čekinato za sada čuvaju servis gemove. Nole je u trećem gemu propustio dve prilike za brejk, isto se dogodilo Čekinatu u narednom. I u sedmom gemu ponovo Novak dolazi do brejk prilika, četvrtu koristi i vodi sa 4:3!

Novak Đoković

EPA/Neil Hall

Novak Đoković, Foto: EPA/Neil Hall

Brejk je potvrđen servis gemom (5:3). Nakon solidnog gema za Čekinata, Đoković dolazi i do seta i to posle 45 minuta borbe.

Dobar dan i dobrodošli na tekstualni prenos meča Đoković - Čekinato na portalu Alo!

Jako je važan ovaj duel Novaku, pre svega iz psihološkog ugla gledano. Upravo je Čekinato bio taj koji je srušio Đokovića na Rolan Garosu, nakon čega je srpski teniser odradio korenite promene i krenuo da "dere" sve redom osvojivši Vimbldon, US Open i Sinsinati.