Serena Vilijams
Profimedia
Serena Vilijams

Profimedia

Serena Vilijams, Foto: Profimedia

On je u Japanu heroj! Saša Bajin, doveo je, kao trener, Naomi Osaku do trofeja na US Openu.

A, ne tako davno, Saša je bio nezamenljiv u taboru Serene Vilijams, višestruke šampionke koja sada nije umela da podnese poraz, pa je žestoko izvređala sudiju Karlosa Ramosa u finalu.

Serena Vilijams

Profimedia

Serena Vilijams, Foto: Profimedia

Kada je Naomi u suzama pohrlila u zagrljaj Saši, svi su se zapitali ko je momak koji je zaslužio takav potez - mnogi nisu ni upoznati sa turbulentnim životom našeg stručnjaka, vrednim možda i filmskog scenarija.

Bajin je, inače, rođen u Aranđelovcu, a odrastao u Minhenu, gde je počeo da trenira tenis i bio veoma perspektivan, ali su onda dva nesrećna događaja uticala na to da prerano završi karijeru. Prvi je povreda, a drugi očeva pogibija u saobraćajnoj nesreći.

Do saradnje sa Vilijamsovom je došlo pre 11 godina, sasvim slučajno i to u vreme kada on baš i nije mnogo pažnje obraćao na tenis. Naime, ona je boravila u Minhenu i nije imala sparing partnera, a njegov prijatelj Jovan Savić ga je pozvao i to dok je on bio u provodu.

naomi

Naomi Osaka sa peharom US Opena

EPA

Naomi Osaka sa peharom US Opena, Foto: EPA

On je bio i prolazio sa njom kroz sve uspehe, ali i padove i najteže periode u karijeri. Bio je uz nju dok je bila u bolnici tokom 2010. godine kada je imala krvni ugrušak u plućima i kada je posekla nogu. Tada joj je spremao srpske palačinke i uštipke na koje ju je navukao.

Koliko joj je on značio govori i to da mu nije dozvoljavala da dok je povređena radi sa drugim teniserkama, čak ni tada kada je propustila skoro čitavu sezonu i kada ga je Jelena Dokić pozvala da malo sparinguje sa njom, Serene je odbrusila da to može samo preko nje mrtve.

Bilo je trenutaka, takođe, kada su zajedno sedeli u kolima i plakali, kada je trpeo njen bes i tražio da se iskali na njemu, kako bi joj bilo lakše, ali i zajedno su išli u provod po klubovima, živeo je tri godine zajedno sa njom, a često su i spavali zajedno u istom krevetu, međutim, nikada nisu uplovili u romansu, iako je bilo nagađanja da je baš zgodni Srbin osvojio srce teniske kraljice.

Najviše su tabloidi pisali o njihovoj navodnoj vezi tokom 2014. kada je Serena nekoliko puta predavala mečeve zbog nesvestice, vrtoglavice i mučnine, pa se sumnjalo da je trudna, a Bajin se pominjao kao mogući otac njegovog deteta. Ipak, njih dvoje su to i tada demantovali, tako da nikada nije bilo dokaza o njihovoj ljubavnoj vezi.

Serena privlačila  pažnju oblinama...

profimedia

Serena privlačila pažnju oblinama..., Foto: profimedia

No, kraj je ipak morao da dođe, a to se dogodilo zvanično 1. marta 2015, ali nezvanično mnogo ranije. Samo nekoliko nedelja posle Australijan opena koji je Veliki Saša morao da propusti, jer je na startu turnira zaradio povredu i vratio se u SAD, a Serena je tada rekla da je ona kriva za to, jer je pala na njega i da jedva čeka da se on vrati.

Od toga nije bilo ništa, posle nje, prvo je preuzeo Azarenko, pa Voznjacki, a danas je sa šampioinkom US Opena i trenira Naomi Osaku.