Rodžer Federer
youtube/ TyC Sports
Rodžer Federer

youtube/ TyC Sports

Rodžer Federer, Foto: youtube/ TyC Sports

Jedan od najboljih tenisera ikada, Rodžer Federer se nalazi u Argentini, Buenos Aerosu gde igra egzibiconi turnir! 

PROČITAJTE JOŠ:

Tom prilikom argentinski mediji su napravili poduži intervju sa Švajcarcem! Novinar "TyC Sports" je započeo razgovor tako što je nabrajao legendarne tenisere koji su rekli da je Federer najbolji svih vremena, pa je citirao Bjorn Berga, Pit Samprasa i Rafaela Nadala! Federer je odgovorio da je počastvovan takvim rečima i da je privilegija što je mogao da igra sa nekim od najvećih tenisera!

"Nisu mi predviđali da ću osvojiti 20 Grend slemova, da ću biti preko 300 nedelja na prvom mestu, tako da su me ove reči su me iznenadile i za mene da je da budem u razgovoru za najboljeg ikada veoma dobar osećaj!" - odgovorio je Federer.

Đoković otkrio šta je njegovoj deci zabranjeno da rade, pa potom objasnio prednosti i mane toga! (FOTO/VIDEO)

AUTOR: alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 20.11.2019. 15:57 Đokovići obožavaju da provode vreme u Srbiji! Stefan i Novak Đoković, Foto: ALO! Foto:Masanori Josida Najbolji srpski teniser svih vremena, Novak Đoković ima na računu milione, ali je veoma prizeman i tradicionalan, a takav je kad su u pitanju i njegova deca!

Najbolji Nalbandijan ili najbolji Del Potro, protiv koga je teže igrati?

"Mislim da je najbolji Del Potro teži za igru, jer on ima zaista jake servise, dok Nalbandijan te učini da se osećaš 'malim' ali imaš osećaj da možeš da ga pobediš. Veoma cenim obojicu, i obojica su me pobeđivali na velikim mečevima" - rekao je Federer, koji je otkrio da mu nedostaju igrači kao Rodik,  Lejton Hjuit i ostali..

Rafael Nadal

(AP Photo/Alastair Grant)

Rafael Nadal, Foto: (AP Photo/Alastair Grant)

Šta je Nadal za tebe? Da li je tvoj prijatelj?

"Da, on je dobar momak, još bolji igrač. Ko bi rekao da će biti opet broj jedan na svetu posle 11 godina, svi su govorili da će biti povređen, da neće uspeti, da neće biti zdrav, da je njegova igra previše brutalna ali našao je način i imao je sjajnu sezonu sa dva Grend slem trofeja, i sad ima 19 tih titula! Veoma sam uživao na Lejver kupu kad sam igrao sa njim, mnogo sam naučio od njega! Srećan sam da smo imali velike bitke na Vimbldonu, Rolan Garosu i Australijan openu i verovatno će otići kao najbolji teniser ikada, toliko je dobar!"

PROČITAJTE JOŠ:

Da li ćeš ispuniti svoj poslednji san u tenisu i to u Tokiju?

"Svi misle da mi je to poslednji san, ali nije, iako to mnogi ljudi misle, pošto mi jedino nedostaje zlatna medalja. Tada će biti Rolan Garos, Vimbldon, pa tek Olimpijske igre, nadam se da ću predstaviti Švajcarsku u najboljem svetlu, ukoliko osvojim bilo koju medalju, bronzanu, srebrnu, zlatnu, sve je super zato što predstavljam Švajcarsku. Ukoliko osvojim zlato to bi bilo to bi bilo ludo i super specijalno, ali već imam medalje sa Olimpijskih igara! Ali ne znam da li je to moj glavni cilj za sledeću godinu pošto sam ti već rekao da je tu Vimbldon i Rolan Garos" - zaključio je Federer!

BONUS VIDEO

Mlađan Šilobad ekskluzivno za ALO! posle pobede Partizana i prolaska u top 16!