Eduardo Artaldi
EPA/John G. Mabanglo
Eduardo Artaldi

EPA/John G. Mabanglo

Eduardo Artaldi, Foto: EPA/John G. Mabanglo

Ne pojavljuje se puno u javnosti, ali je jako važan šraf u timu Novaka Đokovića. Na upravo završenom US Openu sedeo je u Noletovoj loži i bio mu podrška.

Edoardo Artaldi. Italijan je Novaka upoznao 2009. godine dok je radio za “Serđo Takini“, uvideo je budućeg broja 1 i preporučio italijanskoj kompaniji sportske opreme da potpiše sponzorski ugovor sa njim.

Dve godine kasnije srpski igrač zaposlio je Artaldija i njegova uloga razvijala se od čistog organizovanja medijske slike i PR-a, do reklamnih ugovora i poslovnih aktivnosti. Elena Kapelaro je još jedna članica zadužena za odnose s javnošću. Ona više putuje sa Đokovićem od Artaldija kako bi mu pomagala na dnevnom nivou, dok je Edoardo i dalje važan deo tima, iako je ređe na turnirima.

PROČITAJTE JOŠ:

 

On je objasnio koliko je teško Đokoviću bilo da postane atraktivan sponzorima u prvim godinama karijere, posebno kada se u tom aspektu poredi sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom.

“Možda zvuči nerealno, ali on želi da napravi svet boljim mestom. Misli da previše ‘jurcamo’ za biznisom, novcem i želi da se vrati prvobitnom načinu funkcionisanja sveta. Mnogo vodi računa o drugima, ne samo kroz svoju fondaciju, već i na druge načine. Ja rukovodim njegovim kontaktima i tokom vremena prilazile su mu velike kladionice, poker kompanije, kompanije koje se bave proizvodnjom alkohola… On je rekao: ‘Slušaj, mogu da dođu sa kojom god sumom novca žele, mogu doći sa milijardom dolara, ali ja imam odgovornost, vrhunski sam igrač i poruke koje šaljem ljudima ne smeju da budu pogrešne”, ističe Novakov agent.

Zbog dominacije najvećih rivala Đokoviću nije bilo lako da pronađe svoje ‘mesto pod suncem’.

“Sada bolje razume zašto je publika malo više na strani protivnika kada igra sa Rodžerom i Rafom. Možda ne u Italiji ili Aziji, ali pogledajte šta se desilo u finalu US opena. Takođe, razume da, posebno Rodžer predstavlja sve u tenisu i da je blizu kraja karijere, dok je pred Novakom još nekoliko. Oni žele da vide Federera kako osvaja još jedan Gren slem. To je normalno i ljudski. Ranije, Đoković je mnogo više patio zbog toga, ali sada oseća da u nekim zemljama ima veću podršku od njih. Sada živi život pun svežine”, zaključio je Artaldi.

 

Komentari (2)

888

11.09.2018 09:12

Đoković, Đoković ljudi imamo mi pametnijih stvari osim Djokovica. U redu on igra i dobro je. Salje mu se sva pozitivna energija, covek uzima Pare uziva, ali dok pisu i njemu gubi se razum kod ljudi, ne bave ae sa pravim stvarima, ima mnogo PREČIH I PAMETNIJIH STVARI od Djokovica. On pokupi lovu uživa a vi ostajete dalje u PROBLEMU. Pisu o rijalitiju..o nebitnim ljudima. Ko je ova zena pored Djokovica itd..totalno nebitne vesti.Ko je ovaj čovek pored Djokovica itd ???

Slobodanka

11.09.2018 19:59

@888 - Korisnik 888 Nemoj da tako nesto pises ima naroda Kao sto sam i ja sto su srecni da Srbija ima takvog covjeka sto je prestavlja?