Novak Đoković
Profimedia
Novak Đoković

Profimedia

Novak Đoković, Foto: Profimedia

Srpski teniser Novak Đoković i Rafa Nadal trebalo je da i Saudijskoj Arabiji, u gradu Džedi 22. decembra odigraju egzibicioni meč.

Zbog ubistva novinara Džamala Kašogija od vlasti ove bliskoistočne zemlje, Novak i Nadal najverovatnije neće doći u Džedu.

Alan Hogart, član britanskog ogranka ove organizacije smatra da bi bilo najbolje da njih dvojica otkažu taj meč kako bi na taj način pokazali da su tamo vrši represija na običnim stanovinštvom ili da skrenu pažnju svetskoj javnosti da se tamo ugrožena ljudska prava.

"Na Nadalu i Đokoviću je da odluče gde će igrati svoje egzibicione mečeve, ali ako već idu u Džedu voleli bismo da iskoriste svoju popularnost da skrenu pažnju na ugrožavanje ljudskih prava. Makar jedan tvit o hrabrim borcima za ljudska prava u toj zemlji bio bi dovoljan za početak", istakao je Hogart.

Prema nekim informacijama Nole i Nadal bi trebalo da inkasiraju po milion dolara za pojavljivanje na toj egzibiciji.

 

Komentari (6)

ljubica

18.10.2018 13:28

Ni Djokovic ni Nadal se ne bave politikom ni novinarstvom vec tenisom. Loptica tamo, loptica ovamo i milionce u dzepu. Nece oni odoleti.

Bravooo

18.10.2018 22:33

@ljubica - I vec godinama nam obojica pricaju da su van politike, ja to postujem i sta sad, pa nije ni Spanac ni Srbin ubijen, a pre svega ni u Spaniji ni Srbiji iiiii kakve zo sad veze ima sa Noletom i Nadalom....ali malo tenzije, nikad na odmet

Novinar Reklamni

18.10.2018 13:32

Jutros rano u ovom gradu desilo se ovo. U toliko sati došao je on. I onda ondje se desilo ono. Ovaj će biti odgovoran za ono što se ovdje dogodilo. Ukoliko uhvate ovog misterija će bite razrešena ovdje. Šaljem vam ovu vest i kandidujem za vašeg dopisnika. Jel može?

Deda

18.10.2018 13:35

Alan Hogard bi bilo bolje da pogleda svoju zemlju šta čini po svetu. Netreba da deli savete drugima, to je izuzetno licemerno.

Dusan

18.10.2018 13:50

Kašogiju i Novaku, sponzor je isti. Tako da je postupak ovog “naseg” razumljiv.

Čiča Gliša

19.10.2018 03:43

Mogli bi Rafa i Nole izdati saopštenje, da će pre odustajanja, prvo sačekati da Britanija, USA, Francuska, Nemačka...prekinu dipolomatske odnose sa S.Arabijom i kad im definitivno prekinu isporuke oružja.