Novak Đoković
EPA,AP
Novak Đoković

EPA,AP

Novak Đoković, Foto: EPA,AP

OK, sa Matsom Vilanderom konačno od danas možemo na "ti". Čovek je shvatio ono što ceo svet odavno već zna.

Trebalo mu je nekoliko godina za to, ali nikad nije kasno. Šveđanin je konačno priznao da je Novak najbolji atleta u svetu tenisa svih vremena, te da je verovatno i BOLJI od Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

"Đoković je najmanje blistav od svih velikih šampiona. Ali igra na najvišem mogućem nivou. Bolji od Federera i Nadala? Verovatno. Jer niko ne može da ga povredi. Neverovatno je kako je uspeo da tako komplikovanu igru učini jednostavnom. Bez pokušavanja da izvede kompleksne stvari i nepotrebnog rizikovanja. Ne postoji slabost u njegovoj igri. On je ljudski zid. Ne moguće ga je proći. On je najbolji atleta koji je tenis ikad video. I jedan od najboljih u sportu generalno. Stavljam ga u rang Majkla Džordana i Mohameda Alija. Možemo tu dodati i Juseina Bolta", napisao je Vilander u kolumni za francuski Ekip.

Mats Vilander

Profimedia

Mats Vilander, Foto: Profimedia

Posle godina i godina ponižavanja i omalovažavanja lika i dela Novaka Đokovića, ne može se reći da nam ne prija ovo što čujemo od bivšeg teniskog šampiona.

Komentari (2)

Ja

12.09.2018 12:53

Sljivovicu, verovatno..hahahaha

mix

12.09.2018 16:14

Ipak je Nole dosta daleko od takve vrste kvalifikativa. Ako bi se zaista toliko posvetio svm sportu da zaista sve baci na karijeru i npr. osvoji 21-22 grand Slama i nastavi osvajati i ATP-1000 turnire sa punom dominacijom kao i do sada i jos zesce, moguce je da stigne na kraju karijere do takvog priznanja i oreola. Za to ce mu biti kljucna sledeca godina,pocev od Australian Opena. Bude li u naredne tri godine osvojio ukupno sedam osam GS turnira i npr 15 turnira kategorije 1000, onda je to - to