Novak Đoković i Rodžer Federer
AP/Jim Young
Novak Đoković i Rodžer Federer , Foto: AP/Jim Young

Ovo je prvi put da smo, na dnevnom nivou, Rodžer i ja proveli ovoliko vremena zajedno. Naš odnos je ojačao. Bilo je veoma zabavno, sjajno iskustvo, kaže Novak Đoković

Novak Đoković i Rodžer Federer su godinama veliki rivali, čak su nekada išli i preko granice dozvoljenog, ali je Lejver kup je učinio nešto neočekivano. Na takmičenju u SAD spojila su se možda i dva najbolja tenisera svih vremena i dobro se zabavljaju u Čikagu.

Pročitajte još:

Naime, Novak i Rodžer nastupaju za "Tim Evrope", prvi put u karijerama su igrali zajedno u dublu, ali nisu bili uspešni jer su izgubili od Džeka Soka i Kevina Andersona u tri seta.

Osvajači ukupno 34 gren slem titule oduševili su 16.000 navijača u Junajted centru, a najveći smeh i aplauz izazvao je potez Đokovića kada je nehotice pogodio Federera lopticom u leđa. Posle toga jedva su dočekali prvu pauzu između gemova malo da popričaju.

- Zato ne igramo parove, brate - rekao je Federer.

Novak se nadovezao:

- Mislim da mi je srce stalo na tri sekunde - rekao je masirajući se po prsima.

Srpski as je posle meča rekao da je vreme provedeno sa Švajcarcem vredno iskustvo.

- Ovo je prvi put da smo, na dnevnom nivou, Rodžer i ja proveli ovoliko vremena zajedno. Naš odnos je ojačao. Bilo je veoma zabavno, sjajno iskustvo. Uživao sam. Želeo sam da pobedimo, kao i Rodžer, ali su ovi momci pogodili nekoliko sjajnih udaraca kada je bilo važno", dodao je Novak.

Švajcarac se osvrnuo na duel u tandemu sa Noletom i istakao da mu je trebalo vremena da se adaptira.

- Potpuno je sve drugačije kada se igraju dublovi, kao da govorimo drugačijim jezikom, koristimo drugu stranu svog mozga. U mečevima kao što je bio ovaj sada može da prođe i nekoliko gemova bez ikakvog ritma.

Drugi reket sveta je prošle godine na Lejver kupu igrao u dublu sa Rafaelom Nadalom, a ove je teren delio sa Novakom Đokovićem. Istakao je da mu je to i te kako prijalo.

- Rafa i Nole su veoma različiti igrači, mnogo je promena bilo, i protivnici su bili drugačiji. Ipak, uzbuđenje je bilo isto, biti tim sa nekim Noletovog kalibra prava je poslastica. Mnogo se nauči iz ovakvih mečeva - jasan je Federer.