Novak Đoković
EPA/John G. Mabanglo
Novak Đoković

EPA/John G. Mabanglo

Novak Đoković, Foto: EPA/John G. Mabanglo

Pre godinu dana svi su ga otpisali, pre nekoliko meseci bio je bivši igrač, a danas ponovo svi o Novaku Đokoviću pričaju kao o velikom šampionu, što je on zapravo uvek i bio.

Posle osvajanja 14. gren slem titule u karijeri Đoković se približio vodećem tandemu Rafael Nadal – Rodžer Federer na ATP listi. Švajcarac mu beži samo 455 bodova, dok je Nadal bolji za 2.315 bodova.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Ukoliko Đoković bude nastavio u istom ritmu kao na Vimbldonu i US openu, uskoro bi mogao da se vrati na lidersku poziciju svetskog tenisa. Za taj poduhvat potrebne su mu titule na turniru u Pekingu i mastersu u Šangaju (ukupno 1.500 bodova) uz lošije rezultate Nadala i Federera.

Kako stoje stvari, Nadal bi mogao da propusti predstojeće turnire u Kini jer je Njujork napustio povređen, pa je morao da preda polufinalni duel Huan-Martinu Del Potru, a brani 1.280 poena do kraja sezone.

U svakom slučaju, Đokovića bismo mogli da vidimo na „njegovom“ prvom mestu već 15. oktobra, posle mastersa u Šangaju gde Rodžer Federer brani 1.000 ATP bodova (ukupno 2.100).

Podsetimo, Đoković nije igrao u drugom delu prošle godine i do kraja sezone ne brani nijedan poen.