Novak Đoković
EPA,AP
Novak Đoković

EPA, AP

Novak Đoković, Foto: EPA, AP

Većina nije verovala da može da se vrati, mediji su tražili razloge krize, proglašavali ga bolesnim, no nakon novog naslova Nole je otkrio kako se vratio na vrh i šta ga je razbudilo:

"Nakon poraza na Rolan Garosu Jelena i ja smo otišli pet dana na planinarenje po Francuskoj. Jednog dana tri sata smo se penjali na vrh "Montagne Saint-Victorie". Seli smo i gledali svet pod iz, nama, drukčije perspektive. Razmišljao sam o tenisu i emocijama koje on u meni budi. Osetio sam čistu pozitivu i kao da sam dobio neku novu želju za ovim sportom. Obuzela me neka nova energija koja se onda pretočila u rezultate."

Osim nove snage Nole je otkrio i kako je naučio jako puno o sebi u mesecima borbe tokom koje je trajao povratak na sam teniski vrh. Uspeo je u tome i sada očekujemo da uslediti novi period njegove svetske dominacije, tim više što je Rodžer Federer u evidentnom padu, a Nadal opet muku muči sa povredama.

"Iskreno, očekivao sam da ću se puno brže vratiti, ali trebala su mi tri, četiri meseca. U tom periodu sam strašno puno naučio o sebi i naučio sam da budem  strpljiv, što pre nije bio slučaj. Shvatio sam da se dobre stvari u životu jako dugo grade", poručio je Đoković za kraj.

Komentari (4)

rada tomasevic

10.09.2018 10:45

Ja sam pomislila da je Seke Aleksic Manastir odigrao ulogu da se vratio Veliki sampion.Seka tvdi da je manastir cudotvorac.Moram otici u Manastir jer za Francusku nema konto u banci da podmiri moje potrebe.

Gavrilo

10.09.2018 10:52

Živ ti meni i zdrav bio junače i Vajdi da podigneš spomenik " k' o kuća " i to za života, zaslužio je,

fufi

10.09.2018 13:02

ovaj postade filozof samo da krene putem dalaj lame