Novak Đoković
EPA/Neil Hall
Bogdan Obradović

Alo!/Marko Metlaš

Obradović i Đoković, Foto: Alo!/Marko Metlaš

„Insistirao sam da Novak Đoković otera Pepea Imaza, jer na tenis ne treba da gleda kao na filozofiju, već kao na sport u kojem se takmiči čovek protiv čoveka.“

Nadal mi rekao da je Nole nepobediv

Bogdan Obradović svoju tvrdnju da će Novak posle osvajanja Vimbldona još dugo vladati svetskim tenisom ilustruje rečima Nadalovog strica Tonija.

- Učestvovao sam u stvaranju Novaka Đokovića i dajem sebi za pravo da kažem ono što mislim, zbog čega sam ga kritikovao kad je radio s Imazom, a onda su kritikovali mene. Nole je najbolji teniser na svetu i kad je on na svom maksimumu, niko mu ne može ništa. To mi je lično rekao Toni Nadal - kaže Obradović.

To su reči kojima je slovački stručnjak Marjan Vajda opisao kako je posle dvogodišnje pauze od Novaka Đokovića ponovo uspeo da stvori velikog šampiona. Slično kao što je o samoproklamovanom guruu i učitelju života govorio srpski teniski stručnjak Bogdan Obradović.

Od napuštanja tenisa do Đokovićevog savetnika: Pepe Imaz

twitter

Pepe Imaz, Foto: twitter

- Poznate su mi nešto te reči. Da ih nije prepisao - smeje se Obradović i nastavlja:

- Svi znate da sam to pričao još pre dve godine. U to vreme, kad je Novak počeo da se okreće Pepeu Imazu, zvao me je Marjan Vajda i rekao: „Primetio sam da se nešto događa, ajde da vidimo šta može da se uradi“. Videli smo iste stvari, samo što sam ja malo direktniji. Dok sam bio selektor Dejvis kup reprezentacije, nije bilo šanse da se približi Novaku, jer je taj čovek nepotreban u njegovom životu.

Novak pehar terasa

FOTO EPA

Novak s peharom Vimbldona, Foto: FOTO EPA

Popularni Boća smatra da je saradnja s Imazom sprečila Novaka da već sada bude najbolji teniser svih vremena.

- Uz rad s Vajdom, Novak ima kapacitet da osvoji još deset grend slemova i prestigne Federera. Da nije izgubio vreme radeći s Imazom, već sada je mogao da bude najbolji svih vremena. Ali on voli da istražuje, što i nije tako loše. Kineska poslovica kaže: „Kada vam je u životu sve potaman, stavite kamen sa strane da vas malo žulja“. Tako je i Novak pokušao nešto, ali mnogo mu je vremena trebalo da se odvoji od toga - kaže Obradović.

Komentari (1)

Цицка

25.07.2018 09:37

Неко је ипак морао и да му даје подршку у вези тог Пепеа , Ноле би требао да се сети и каже ко га је највише на њега наводио . Не верујем да се сам одједном да никога не пита и ни сам не разговара одлучио за тог човека . Како се уопште наметнуо тај човек где је он до тада био и са којим тенисером је још сарађивао .