Novak Djoković na Santjago Bernabeu
Printscreen
Novak Djoković na Santjago Bernabeu

Printscreen

Novak Djoković na Santjago Bernabeu, Foto: Printscreen

Novak Đoković je zaradio 3,8 miliona dolara za pobedu na US Openu, čime je prestigao Rodžera Federera na vrhu liste zarada na turnirima. Međuti, on nije teniser koji je beroj 1 po zaradi IKADA!

Đoković je tokom karijere zaradio 119.100,000 dolara od nagrada na turnirima, dok je Federer na sumi od 117.700,000 dolara. Treći je Rafael Nadal sa 102 miliona dolara.

Međutim, najbolji teniseri ne ostvaruju prihode samo na terenu, već i van njega. Tako, po Forbsu, Đoković godišnje zaradi nešto preko 22 miliona dolara od sponzorskih ugovora, a Federer oko 30 miliona.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Ipak, kada je u pitanju lista po ukupnoj zaradi Đoković je na trećem mestu sa više od 200 dolara. Prema pisanju portala "Moneyinc" Federer je na drugom mestu sa oko 450 miliona dolara, ali ni on ne može da primiriše vodećem na ovoj listi.

Vrh liste drži čovek koji je zaradio više od dve milijarde dolara!

U pitanju je Rumun Jon Cirijak. Nije bio briljantan teniser, pogotovo ne u singlu, ali je na planu biznisa pokorio sve!

Cirijak je vlasnik Mastersa u Madridu, a ima poslove u bankarstvu, osiguranju, autoindustriji, turizmu... Trenutno zapošljava oko 20.000 ljudi u firmama.

Srpskoj javnosti, međutim, Jon Cirijak je poznat po tome što je venčani kum Lepe Brene i Slobodana Živojinovića.

Pored kumovskih veza sa Brenom i Bobom, Cirijaka za Srbiju vežu mnoge lepe uspomene, pa je tako donirao 100.000 dolara za popravke kuća posle majskih poplava 2014. godine. Cirijak se odazvao pozivu najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića za pomoć nastradalima u našoj zemlji.

 

Komentari (1)

Dejan Joksic

13.09.2018 17:33

Cirjak nije zaradio 1mlrd. od tenisa ili reklama u vezi tenisa.