Boris Beker
EPA/Tatiana Zankovich
Boris Beker

EPA/Tatiana Zankovich

Boris Beker, Foto: EPA/Tatiana Zankovich

- Moram da kažem da je za mene Rafael Nadal broj 1 u Njujorku. Ima neverovatnu sezonu i ubedljivo je prvi na svetu. Uzeo je Toronto na betonu i vidi se da je spreman - kazao je Beker.

Novak je posle osvajanja Vimbldona i Sinsinatija svakako favorit za trijumf u Njujorku.

- Novak je drugi. Dve godine je prolazio kroz povrede i nismo znali da li će ponovo biti pravi. Ali ono što je uradio na Vimbldonu je neverovatno. Ponovo ima igru, zna da pobeđuje i igra velike mečeve i mislim da je spreman. Iza njih dvojice je Rodžer Federer. Napravio je dugu pauzu i pitanje je koliko je u 37. godini života spreman da odigra mečeve u pet setova. Međutim, svi znamo koliko publika u Njujorku obožava Rodžera.

Nije Beker sumnjao u povratak Đokovića, a posebno ga raduje činjenica da opet sarađuje sa starim timom.

- Kada ste šampion, onda ste šampion za sva vremena. On ima pobednički mentalitet. Očigledno je da mu je bilo potrebno da igra više, da duže bude na terenu i da tako uđe u seriju. Drago mi je i što je ponovo sa starim timom. Dobro znam koliko mu oni znače, jer od Marijana i ostalih dobija podršku. Ali, Novak je rođeni šampion i za mene je bilo samo pitanje vremena kada će on zaigrati najbolje što zna. Ako se predate tenisu, ako trenirate satima i satima, iz nedelje u nedelju idete na turnire i maksimalno ste fokusirani, onda rezultati ne mogu da izostanu. Definitivno, Novak Đoković se vratio i sada od njega možemo da očekujemo samo najbolje.

Male su šanse da opet sarađuje sa srpskim teniserom.

- Mislim da je moja trenerska karijera završena. Dosta toga smo uradili zajedno i ponosan sam na rezultate. I pored svega, ostali smo veoma dobri prijatelji. Trudimo se da se čujemo što je moguće više i da razgovaramo o tenisu. Kada smo zajedno na nekom od turnira, Novak me redovno zove da dođem na teren i da ga gledam. Želi da čuje moje mišljenje, da li je nešto uradio dobro, da li da proba drugo... On je sada u pravim rukama. Ima 31 godinu i tačno zna šta je za njega, šta mu je potrebno. Ljudi oko njega takođe znaju da naprave atmosferu u kojoj se on oseća prijatno. Dobro mu je i ne brinem se - poručio je Nemac.

Komentari (1)

Vuk

27.08.2018 13:09

Nole je broj 1,a ti bankrot treneru,sto te Nole oterao,jer od tebe covek nemoze nista nauciti ,sada leci sujetu. Razbice ih Nole jer je sad rasterecen ,uzeo je sve sto ovi nikad nece