LAJOVIĆ BEZ POBEDE NA GREND SLEMOVIMA OVE SEZONE Srpski teniser vodio sa 2:1, pa izgubio na startu Njujorka
Foto: AP/AP Photo/Radivoje Pavicic

Dušan Lajović završiće sezonu bez ijedne pobede na grend slem turnirima. U prvom kolu US opena izgubio je od Jibing Vua (Kina) iako je imao prednost u setovima - 3:6, 6:4, 2:6, 6:4, 6:2. Srpski igrač pakuje kofere, dok će kineski igrač u narednoj rundi igrati protiv Aleksa de Minora (Australija). 

Nije Dušan imao sreće na najvećim turnirima ove sezone. Prvo je u Australiji naleteo na Denisa Šapovalova (Kanada) i izgubio je u četiri seta (6:4, 4:6, 6:4, 6:1). Onda je na Rolan Garosu predao meč Žižen Žengu (Kina) pri rezultatu 6:1, 4:1. Ispostavilo se da je dobio boginje i da nije bio u stanju da odigra meč. Zatim je na Vimbldonu poražen od domaćeg igrača Jana Čoinskog (5:7, 7:6, 6:2, 6:2) i sada je završio takmičenje u Njujorku. 

NOVAKOVE REČI ĆE ZAUVEK PROMENITI TENIS Pritisak Đokovića urodio plodom, ATP pokreće neviđenu revoluciju

Dosta pehova imao je Lajović tokom sezone, pored boginja je na meču protiv Tejlora Frica predao meč u Sinsinatiju zbog bolova u nozi, nije mogao da hoda. Uprkos svemu tome imao je i neke velike pobede pošto je tokom godine uspeo da pobedi Novaka Đokovića, Andreja Rubljova, Feliksa Ože-Alijasima i Janika Sinera. Osvojio je turnir u Banjaluci i baš tamo je slavio protiv Noleta i Andreja. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.  

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading