Hačanov je naredni Novakov rival
Foto: AP/AP Photo/Christophe Ena

Nakon što je ispao četvrti teniser sveta, Holger Rune, pa onda i Feliks Ože-Alijasim, u utorak je izgubio i 11. sa ATP liste, Karen Hačanov.

Rus, koji je jedinu pobedu nad Novakom Đokovićem ima u finalu, i to 2018. na mastersu u Parizu (posle čega je sedam puta izgubio od srpskog asa, ali mu u ovogodišnjem četvrtfinalu Rolan Garosa "uzeo" set) ispao je u prvom kolu grend slema u Njujorku.

I to od autsajdera. 

Hačanova je, naime, izbacio momak koji na ovom turniru igra zahvaljujući specijalnoj pozivnici organizatora: u pitanju je Majkl Mo, Amerikanac koji je 89. na ATP listi.

NOVAKOVE REČI ĆE ZAUVEK PROMENITI TENIS Pritisak Đokovića urodio plodom, ATP pokreće neviđenu revoluciju

Mo je senzaciju priredio savladavši ruskog reprezentativca sa 3:0, po setovima 6:2, 6:4, 6:2 i to za dva sata i 21 minut borbe. 

Njegov naredni rival biće pobednik meča Džon Izner - Fakundo Diaz Akosta.

Za razliku od Hačanova, dva bolje rangirana Rusa od njega ne mogu da se požale: Danil Medvedev je za nestvarno kratko vreme, čak brže i od Novaka Đokovića, prošao u drugo kolo, a Andrej Rubljov je saznao da neće igrati sa Emilom Rusuvorijem.

Finac, 56. na ATP listi, se razboleo i morao da se povuče sa ovog grend slema, pa će Rubljov igrati protiv "srećnog gubitnika" iz kvalifikacija, 119. tenisera sveta, Francuza Artura Kazoa. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading