Novak Đoković
Foto: AP/AP Photo/Frank Franklin II

Prvog dana US Opena imali smo tri šokantne eliminacije, sve na Noletovoj strani žreba.

Među prvima je eliminisan Holger Rune, četvrti teniser sveta, koji se nikako nije snašao na "petici" protiv Karbaljes-Baene (3:1), ali to nije bilo i jedino neprijatno iznenađenje.

Neočekivano je eliminisan i Feliks Ože-Alijasim sa kojim se nešto čudno dešava u 2023. godini.

Kada se očekivalo da će konačno potvrditi svoj talenat i biti u samom vrhu svetskog tenisa, Kanađanin je počeo da gubi redovno, tako da je od aprila dobio samo dva meča. Sada ga je pobedio domaći teniser Mekdonald (3:1), a prethodno je eliminisan i u prvim kolima Vimbldona i Rolan Garosa, što je stvarno katastrofalan rezultat za njega. Samo je u Australiji došao do četvrte runde!

JAKE REČI Novaka pitali za Svetsko prvenstvo i košarkaške, on poslao brutalnu poruku celoj Srbiji

Upravo je inače Mekdonald jedan od mogućih Novakovih rivala u četvrtom kolu, gde su još u tom delu žreba i Gojo, Serundolo i Veseli, a pre njih - ako Nole savlada Zapatu - igraće sa bojim iz duela Lasla Đerea i Uga Gastona. 

Odavno se zna i da su potencijalni rivali u četvrtfinalu Tejlor Fric ili Stefanos Cicipas, a onda verovatno Rud ili Pol. Ako još neko ne iznenadi...

Od većih iznenađenja prvog dana treba izdvojiti još i eliminaciju Sebastijana Korde, od koga se takođe mnogo očekivalo na US Openu. Tako je Kordu kući poslao znatno iskusniji Marton Fučovič, iako je daleko od svojih najboljih dana i nije mu pomogao slab renking pred turnir (58. na svetu).

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading