FEDERER I NADAL OVO NIKAKO NISU HTELI DA VIDE Isplivao novi dokaz o Đokovićevoj dominaciji
Foto: EPA/EPA-EFE/ANDY RAIN

Debata ko je teniski GOAT uvek je aktuelna. Naravno, u njoj se spominju samo tri čoveka, Novak Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal. Ipak, nakon Novakove titule na Rolan Garosu, mnogi smatraju da dileme više nema i da je Srbin najveći svih vremena.

Sada se u debatama pojavio novi argument.

Tiče se uspeha pomenutog trija u mečevima kada su naspram sebe imali rivala koji je u tom trenutku član Top 5 ATP liste.

Nadal čak nije ni među trojicom po tom učinku, iako je ostvario impresvinih 93 trijumfa nad suparnicima koji su u tom času među petoricom najboljih na planeti.

Rafi je to bilo dovoljno za četvrtu poziciju, a treći je Ivan Lendl, sa 95 takvih pobeda.

FEDERER I NADAL OVO NIKAKO NISU HTELI DA VIDE Isplivao novi dokaz o Đokovićevoj dominaciji

Tanjug/Ap

 

 

Drugi na listi je Federer sa 104, a ubedivo prvi Đoković koji je čak 117 puta pobedio tenisera koji je u vreme odigravanja tog duela bio u Top 5 svetskog rangiranja.

Nakon što je Nole osvojio Rolan Garos, jedna od najtraženijih pretraga na internetu je bila "Djokovic vs Nadal H2H", odnosno Novak - Rafa, međusobni mečevi.

Đoković vodi protiv Nadala u pobedama, trenutni rezultat je 30:29.

Rafael Nadal je, pritom, dobio tri od njihova poslednja četiri meča (finala Rolan Garosa 2020, Rima 2021 i, opet na Rolan Garosu, četvrtfinalni meč 2022. godine), a Novak je Španca upravo na Otvorenom prvenstvu Francuske pobedio u polufinalu 2021.

Što se Federera tiče, Nole je duele s njim završio posle tačno 50 mečeva i "dobio" slavnog Švajcarca sa 27:23 kada se računaju pobede.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading