Novak Đoković
Foto: EPA/EPA-EFE/ISABEL INFANTES

Jedan od najboljih trenera sveta Patrik Muratoglu pričao je o finalu Vimbldona između Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza, u kom je Španac slavio sa 3:2.

Muratoglu ističe da je ovaj duel bio veliki mentalni rat, a istakao je da je jedna Novakova greška mnogo značila protivniku.

- Prilično teška mentalna borba, oba momka su bila na prstima. Finale Vimbldona mora biti takvo. Najbolja slika svega toga je taj-brejk i drugi set, Novak je promašio bekhend i pogodio mrežu. Mogao je da ubije meč i to nije učinio - kazao je Muratoglu.

Novak Đoković na Vimbldonu

Tanjug/Ap

 

 

Iako je Alkaraz izašao kao pobedik u ovom meču, teniski stručnjak tvrdi da je Španac pravio neke velike greške.

- Možemo to reći i za samog Karlosa. Vodio je sa 2:1 u setovima i imao je dve brejk lopte u četvrtom. Đoković nije bio na dobrom putu, ali Alkaraz nije to iskoristio. Mislim da je Karlosu pomogla uloga autsajdera, razlog njegove pobede leži u tome zato što je on bio slobodan da posegne za svojim udarcima u velikim momentima, a Novak ne - naveo je on.

Muratoglu dalje tvrdi da će Novak biti pritisko jer je još uvek glavni favorit na velikim takmičenjima.

- Takva je situacija sada, neće biti nepobediv zbog bremena istorije koji nosi. Mislim da konstantna uloga favorita i konstantno igranje za istoriju ima svoje breme. Nije Alkaraz ispred njega. Novak ga je pobedio na Rolan Garosu, a ovaj njega na Vimbldonu. Tu su blizu što se tiče samog nivoa igre - zaključio je Muratoglu.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading