Novak Đoković
Foto: EPA/EPA/Isabel Infantes

Vimbldon je otpisao Novaka Đokovića u finalu! Prema njihovim prognozama Karlos Alkaraz će podići pehar na londonskoj travi. Nekoliko sati uoči početka finalnog duela na zvaničnom sajtu trećeg grend slema sezone pojavila se projekcija finala u kojoj Španac ima 55 odsto šansi za pobedu, a Srbin 45.

Prema brojkama koje su postavljene na sajtu Vimbldona Novak je osvojio 75 odsto poena kada servira, od čega 82 odsto na prvi servis. Više je grešio iz bekhenda, 53 odsto i procenat duplih servis grešaka mu je 1 odsto naspram 4 odsto koliko ima Alkaraz. Uz to as udarce izvodi skoro duplo u odnosu na protivnika. Što se Alkaraza tiče on je dobio 41 odsto poena kada riternira od čega 34 odsto na prvi servis rivala i greške iz bekhenda su mu takođe veće na 46 odsto. Napominje se i da je bolji kod brzine servisa, najbrži mu je bio 217 km/h i prosečna brzina drugog servisa je 161 km/h dok je Novaku najbrži servis bio 206 km/h, a prosek kod drugog servisa je 150 km/h.

Nema sumnje da će ovo Novaku samo biti dodatni motiv, a i po pravilu, kada god bi ga otpisali on im je uzvraćao onako kako najbolje zna, veličanstvenom pobedom.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading