LUPIO, PA OSTAO ŽIV Nadal opet udario na Đokovića, ceo svet mu se smeje zbog ovih reči
Tanjug/Ap

Dok Novak Đoković nije oborio sve relevatne rekorde, vladao je narativ da su grend slemovi najvažniji, pa broj nedelja provedenih na prvom mestu ATP liste. Kada je Srbin postao najuspešniji i po tim kriterijumima, to je palo u drugi plan.

Toni Nadal smatra da su najveći uticaj na tenis imali Rodžer Federer i Rafael Nadal, te da bi Španac imao više trofeja da nije povređen, da se većina turnira ne igra na betonu...

– Mislim da su Federer i Nadal promenili ovaj sport više od Đokovića. A Federer više od bilo koga. Kada određujemo ko je najbolji, moramo da uspostavimo jasne standard. Jer ko je najbolji, onaj sa svetskim rekordom ili onaj koji pobeđuje na Olimpijskim igrama? Ne znam. Federer je dostigao viši nivo i radio je najteže stvari, Đoković je osvajao najviše, a ako računamo sve što Rafael nije mogao da igra zbog povrede – verovatno bi on pobeđivao više od ostalih – rekao je Toni za Clay.

LUPIO, PA OSTAO ŽIV Nadal opet udario na Đokovića, ceo svet mu se smeje zbog ovih reči

EPA/LYNN BO BO

 

 

Na pitanje da li to govori da je Novak bolji od Rafe, španski stručnjak je odgovorio:

– Pa, Đoković je bolji jer je osvojio više titula od Rafaela. Ako Đoković ima 23... Mada moramo da budemo svesni da se gotovo uvek igra na tvrdoj podlozi. Moj nećak uvek igra tri grend slema na podlozi koja mu ne odgovara i jedan na onoj na kojoj mu ide. Igrao je sve Završne masterse na podlozi na kojoj mu ne ide najbolje. U svetu sporta, organizator može da pruži prednost jednom ili drugom... Ko osvaja Tur d Frans? Ako organizator stavi etapu preko planine, pobediće jedan tip trkača, a ako postavi hronometar, drugi tip trkača će ga osvojiti.

Dakle, da se Australijan open igra na šljaci, da li bi Nadal imao 35 grend slem titula?

- Jasno! Mnogo je sitnica o kojima ljudi ponekad ne vode računa. Ako stavite jednu vrstu lopti, favorizujete jednog igrača ili favorizujete drugog. Da su u svetu fudbala usvojili pravilo o pokazivanju kartona u zavisnosti od prekršaja, Maradona bi se verovatno umorio od driblinga.

LUPIO, PA OSTAO ŽIV Nadal opet udario na Đokovića, ceo svet mu se smeje zbog ovih reči

 

 

 

Najavio je legendarni španski teniser da će se od tenisa oprostiti sledeće sezone. Ipak, mnogi smatraju da će nastaviti da se bori, ako ostvari dobre rezultate na povratku.

– Mislim da je to donekle tačno. Da. Videćemo... Rafael već ima 37 godina. Ono što znam, jer sam o tome razgovarao sa njim, jeste da Rafael želi da se vrati, da želi da se dobro oporavi. A ako se dobro oporavi, mislim da će želeti da nastavi... Onda ćemo videti, jer rezultati moraju da ga prate, što neće biti lako, jer kada izgubiš plasman je teže. Videćemo.

Otkriva Toni da njegov sestrić vredno trenira, ali da još ne radi na teniskom terenu.

– I dalje ne može da trenira tenis, lekar ga je savetovao da ne radi, da sačeka potpuni oporavak. U roku od mesec dana moći će da počne sa vežbama na terenu - objasnio je Toni Nadal.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Miso

10.07.2023 23:43

Sad se tek vidi koliko su njih trojica veliki.Dvojica ne igraju a Nole drzi tri Slema a na cetvrtom mu nisu dali da igra .U 36 stoj godina,gdje su ostali.