Pedro Kačin
Foto: EPA/EPA

Đoković će u pohod na 24. grend slem krenuti protiv Pedra Kačina (28) u ponedeljak od 14 sati, čime će i otvoriti Centralni teren u Londonu. Na taj način Novaku je ukazana ogromna privilegija.

Argentinac (67. na ATP listi) je prva prepreka za Novaka koji će ukoliko trijumfuje u drugom kolu izaći na megdan boljem iz meča Džordan Tompson - Brendan Nakašima.

Pedro Kačin

EPA

 

Kačin u aktuelnoj sezoni ima učinak od devet pobeda i 16 poraza, a najbolji plasman u karijeri bilo mu je 54. mesto krajem prethodne godine. Do sada nisu igrali, a Argentincu će ovaj susret biti vatreno krštenje i na glavnom žrebu Vimbldona, u kojem je tri puta neuspešno učestvovao u kvalifikacijama.

Posebno je zanimljivo to da je jedan od trojice njegovih trenera nekadašnji teniser broj 2, Aleks Koreča.

Pedro Kačin

EPA

 

Najveću pobedu u karijeri ostvario je pre mesec dana kada je na Rolan Garosu savladao Dominika Tima, nekadašnjeg osvajača US opena.

Novak je u drugom kosturu, izbegao je Medvedeva, Cicipasa, Runea, a u njegovom delu žreba je Kasper Rud, sa kojim može da se sastane u polufinalu, kao i Janik Siner, sa kojim može da igra u četvrtfinalu, a tu je i Andrej Rubljov.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading