Novak Đoković
Foto: EPA/EPA/CHRISTOPHE PETIT-TESSON

Španski teniser Karlos Alkaraz osvojio je turnir u Londonu i tako prestigao Novaka Đokovića na ATP listi, pa će od ponedeljka on biti prvi reket sveta.

Do održavanja pomenutog turnira Alkaraz je za Novakom Đokovićem zaostajao 420 poena, a kako je u pitanju bilo nadmetanje iz serije 500, što znači da titula donosi upravo 500 ATP bodova, Španac je njenim osvajanjem pretekao Srbina.

Ali, dok je još trajalo finale u Kvinsu, gledaoci TV prenosa Bi-Bi-Sija mogli su da čuju novinare britanskog javnog medijskog servisa kako odbijaju da priznaju da Alkaraz, u tom trenutku sve izvesnije, postaje najbolji.

Za mikrofonom su bili bivši teniseri Endrju Kesl i Džon Lojd.

Alkaraz sa trofejom

AP Photo/Alberto Pezzali

 

 

Njihov kratki osvrt na činjenicu da će Alkaraz preuzeti prvo mesto ATP liste od Noleta bio je buran i protekao je ovako:

Kesl: "Karlos će možda biti svetski broj 1 posle današnjeg finala, ali dozvolite mi da kažem sledeće: on može da bude broj 1 na papiru kada se ovo (turnir u Kvinsu) završi, ali što se tiče igre, što se tiče svlačionice, postoji samo jedan svetski broj 1! A to je još uvek Novak Đoković, bez obzira na to kako se završi današnje finale!"

Lojd: "Tako je!"

Kesl: "Đoković možda neće zvanično biti najbolji, ali je Novak taj koji brani šampionsku titulu na Vimbldonu, a pritom je osvojio i Australijan open, a onda i Rolan Garos, na kome je pobedio Alkaraza u polufinalu."

Lojd: "Tačno tako."

Kesl: "I... u ovim trenucima Karlos ponovo ima sjajno vraćanje servisa, služi ga taj 'ritern' cele nedelje, ali čovek koji najbolje vraća servise stiže na Vimbldon kao sedmostruki prvak. Ma, prosto je već i smešno koliko je Novak Đoković fascinantan i pritom sve što radi, radi na tako poseban, tih način".

Lojd: "Potpuno sam saglasan!"

Podsećamo, Vimbldon je na programu od trećeg do 16. jula.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading