Novak Đoković
Foto: AP/AP/Christophe Ena

 

Predah na kraju Evrope. Daleko, daleko - 1.500 kilometara - od kontinenta. Tamo gde bog nije škrtario u prirodnim lepotama.

Azorska ostrva

Profimedia

 

Azori, portugalski arhipelag za koji kažu da je raj u srcu Atlantika, dočekali su Novaka Đokovića. Teniski kralj je izabrao ta ostrva vulkanskog porekla za predah u sezoni, između osvajanja Rolan Garosa, rekordnog 23. grend slema, i predstojećeg Vimbldona (3-16. jul).

 

 

Nole je sa suprugom Jelenom uslikan u vazdušnoj luci Sao Migela, najvećeg ostrva Azora. Arhipelag upotpunjuju i ostalih osam (Piko, Terseira, Sao Žorž, Fajal, Flores, Santa Marija, Grasioza i Korvo), ništa manje lepih.

Novak Đoković

AP/Aurelien Morissard

 

Đoković je, podsećamo, odmah po trijumfu u Parizu rekao da će uzeti nekoliko dana odmora i da nije planirao nijedan turnir do Vimbldona na kojem će braniti titulu. Izabrao je teritoriju Portugala u kojem se, inače, poslednji put takmičio na Estoril openu 2007. Takmičio i osvojio turnir, pobedom u finalu protiv Francuza Rišara Gaskea.

Serija Rabo de Peiše

Profimedia

 

Proslavila ih serija o kokainu

Ostvro Sao Migel je odnedavno jedna od glavnih turističkih destinacija Portugala zbog Netfliksove serije „Rabo de Peiše“ (Riblji rep). Radi se o ekranizaciji istinite priče iz 2001. kad je na obalu isplivala tona kokaina! Nesvakidašnji događaj je promenio život meštana u svakom pogledu, pa i zdravstvenom, a TV serija se brzo probila u Top 10 najgledanijih na svetu.

Da 36-godišnji Srbin treba da predahne posle vanvremenskog uspeha smatra i njegov ispisnik Endi Mari. Britanac mu je čestitao na, kako je rekao, neverovatnom dostignuću i dodao:

- Ne kažem da su stvari koje Novak radi lake, nego ih on čini da izgledaju mnogo lakše nešto što stvarno jesu. Zaslužio je uspeh. Bilo bi dobro da se malo odmori od reketa do početka Vimbldona.

Novak Đoković

AP/Gerald Herbert

 

Uživaj, kralju. Zaslužio si...

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading