Novak Đoković sa Srbima u Parizu
Foto: AP/AP/Aurelien Morissard

Najbolji teniser svih vremena želi da dodatno pomeri granice i upotpuni kalendarski slem pobedama na Vimbldonu i US Openu posle, posle osvajanja Rolan Garosa i Australijan opena. 

Srbin je osvojio svoju 23. najvažniju titulu pobedom od 7:6 (1), 6:3, 7:5 nad Kasperom Ruudom u finalu na stadionu "Filip Šatrije". 

Bez sumnje, Đoković slovi i za prvog favorita na Vimbldonu. A ako ostvari očekivanja u Londonu, u Njujorku bi mogao da postane prvi čovek od Roda Lejvera 1969. koji je osvojio kalendarski slem. 

NOVAK "POSVAĐAO" BRITANCE: Na Ostrvu se vodi pravi medijski rat oko Đokovića

Novak Đoković

EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

 

Za taj poduhvat mu je nedostajala pobeda 2021. godine, ali je u finalu US Opena tada maksimalnim rezultatom izgubio od Danila Medvedeva. 

- Voleo bih da dobijem još jednu šansu u Njujorku. Naravno, moram da osvojim Vimbldon, što je sasvim drugi izazov - svestan je Đoković. 

- Činjenica da sam osvojio poslednja četiri Vimbldona uliva mi veliko samopouzdanje i radujem se tome. Ja stvarno volim da igram tamo, to je turnir iz snova, oduvek je bio to za mene. Ako uspem da ga osvojim, voleo bih da dobijem priliku da ispišem istoriju u Njujorku. Propustio sam priliku pre nekoliko godina u poslednjem meču, sa Medvedevim. Ali osetio sam ljubav Njujorčana, svih ljudi koji su bili tamo. Jedva čekam da se vratim i igram u Njujorku.


Vimbldon je na programu od 3. do 16. jula. US Open će se igrati od od 28. avgusta do 10. septembra. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading