Novak Đoković sa Srbima u Parizu
Foto: AP/AP/Aurelien Morissard

Novak Đoković ispisao je istoriju tenisa zlatnim slovima! Srbin je pokorio Rolan Garos, svoj treći u Parizu, a ukupno 23. grend slem turnir i tako postao najveći ikada. 

Srbin je u finalu "Kupa musketara" u Parizu u tri seta pobedio Kaspera Ruda. 

Na konferenciji posle meča srpski teniser je otkrio i kako se spremao za finale, s obzirom da zbog svega što je osvajanje trofeja donosili, ovo nije bilo obično finale Grend slema. 

NOLE SE OBRATIO JAVNOSTI POSLE ISTORIJSKE TITULE Đoković dobio pitanje koje su svi čekali, a onda spomenuo penziju

Novak Đoković

EPA/Caroline Blumberg

 

- Preskočio sam trening juče. To je moja priča na Grend slemovima. Na Australijan openu je bilo više razloga da to činim, da se oporavim, da mogu da lečim nogu. Ovde se nisam susretao sa velikim povredama, ali me je teren umarao. Manje je više, pričao sam timom, potrebno mi je bilo da vratim snagu. Vežbe, fitnes, da zadržim vrelinu mišića. Mislim da je to odradilo dobar posao. Imam roditeljske odgovornosti, volim da sam u šumi, u nacionalnim parkovima. Gledao sam i Ligu šampiona, dobro spavao, sve ono posle što je deo moje rutine - rekao je Novak. 

Novak već razmišlja o sledećem izazovu, a to će biti Vimbldon.

- Ono što ću raditi narednih dana? To će biti vreme za proslavu i šalu, to mi nedostaje. Sada relaksiranje i vreme za porodicu. Nemam baš previše vremena za to, trava je tu. Za mene će to biti samo Vimbldon, brzo idem u London i treniraću za novi Grend slem.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading