Novak Đoković
Foto: EPA/EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Đoković je ovom pobedom oborio još jedan veliki rekord. Naime, Srbin je ovom pobedom osvojio svaki grend slem makar po dva puta. 

Ovaj uspeh nije prošao nezapaženo ni kod brojnih svetskih medija koji su znali kako da čestitaju Novaku na ovako velikom uspehu i istorijskom podvigu. 

Čuveni "L'Ekip" bio je posebno inspirativan. Stavio je Đokovića preko cele naslovne strane i samo napisao "L'Unique" = "Jedinstven". 

Španci su odmah uporedili Novakov uspeh sa Nadalovim. Tako da "Marka" piše da je "Đoković skinuo Nadala sa Olimpa tenisa", dok madridski "As" ističe da je Novak "Najveći među najvećima".

Novak Đoković

EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

 

Italijanska "Gazeta delo Sport" kaže da je "Đoković ušao u istoriju: Savladao Ruda na Rolan Garosu i stigao do 23. Grend slema i mesta broj jedan", dok "La Republika" kaže da se "Novak još više zacrtao u istoriji: Pobedio Ruda u tri seta i svojio 23. Grend slem u karijeri. Niko kao on".

Portugalska "A Bola" ističe da "Đoković dodiruje nebo i drži Grend slem rekord", dok francuski "L'Uest Frans" u naslov stavlja "Istorija! Novak Đoković osvojio 23. Grend slem turnir". 

NOLETOVE REČI ODJEKNULE Đoković posle finala poslao moćnu poruku svoj deci širom sveta

Austrijski "Kronen Cajtung" kaže "Gotovo je! Đoković je sada jedini vladar tenisa!", a engleski "Dejli Mejl" ima masivan naslov, po tradiciji i običaju: "Novak Đoković osvaja REKORDNI 23. Grend slem i zacementirao se na mestu najvećeg tenisera svih vremena nakon što je pobedio Kaspera Ruda iz Norveške sa 7:6, 6:3, 7:5 u finalu Frenč Opena".

Novak Đoković

EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

 

Čuveni BBC imao je jako kratak naslov "Đoković osvojio rekordni 23. mejdžor i pretekao Nadala", dok je mađarski "Nemzeti Sport" istakao "Novak Đoković je pobedio Ruda i osvojio svoj 23. Grend slem u singlu", a poljski "Polsat Sport" ističe da je "Đoković ušao u istoriju! Srbin sa 23. Grend slem titulom". 

Regionalni mediji su sa posebnom pažnjom pratili meč. Crnogorske "Vijesti" tako pišu "Istorija! Novak Đoković - najbolji teniser svih vremena", a hrvatski Index je stavio "Neverovatni Novak Đoković u 37. godini osvojio rekordni 23. Grend slem". 

Klix.ba piše kratko i jasno "Novak Đoković osvojio rekordnu 23. Grend slem titulu", a slovenački RTV SLO "Đoković sa 23. rekordnim Grend slemom ponovo na vrhu ATP liste". 

Za kraj, tu je i švedski "Aftonbladet" koji kaže "Novak Đoković osvojio Otvoreno prvenstvo Francuske i ušao u istoriju". 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.  

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading