Novak Đoković na Rolan Garosu
Foto: AP/Tanjug/Ap

Novak Đoković od 14.30. igra protiv Kaspera Ruda i pokušaće da po treći put osvoji Rolan Garos, te tako dođe do rekordne 23. grend slem titule, što bi mu ujedno donelo povratak na prvo mesto ATP liste.

Red je da se podsetimo Novakovih rezultata na najvažnijem turniru na šljaci.

Novak je prvi put na Rolan Garosu igrao 2005. godine i ispao u drugom kolu od Argentinca Giljerma Korije. Sledeće godine ispao je u četvrtfinalu od Nadala.

Prvi put je u finale ušao 2012. kada je izgubio od Nadala sa 3:1 u setovima. Identičan rezultat je bio i 2014, da bi naredne godine u finalu izgubio od Švajcarca Stena Vavrinke.

Novak Đoković na Rolan Garosu

Tanjug/Ap

 

 

I taman kada je teniski svet počeo da sumnja da će Novak ikada osvojiti jedini grend slem koji mu nedostaje, a imao je do tada već 11 osvojenih, Nole je 2016. konačno uzeo i Rolan Garos: u finalu je pobedio Britanca Endija Marija sa 3:1 u setovima, i tako se upisao na večnu listu igrača koji su osvajali sva četiri grend slema. Na novo finale čekao je sve do 2020. godine, kada je u finalu opet izgubio od Rafaela Nadala, ubedljivo sa 3:0 u setovima.

Drugi put pehar u Parizu podigao je 2021, posle velikog preokreta protiv Grka Cicipasa, koji je vodio sa 2:0 u setovima, ali nije uspeo da slomi našeg Novaka.

I, evo Novaka ponovo blizu titule u Parizu. Danas igra svoje 34. grend slem finale, sedmo na Rolan Garosu, na kome je postao najstariji igrač koji je u tome uspeo. Ima priliku da osvoji svoju 23. grend slem titulu, i tako, i u tom segmentu postane jedan jedini i najveći u istoriji.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading