KAKO ĆE NADALOV KRAJ UTICATI NA ĐOKOVIĆA Zašto (ni)je dobro za Novaka što Rafa ide u penziju?
AP/Christophe Ena

Rodžer Federer je prošle godine "okačio reket o klin", Rafael Nadal je potvrdio da će to uraditi naredne sezone, pa je od "velike trojke" ostao samo Novak Đoković.

Skoro 20 godina uživali smo u spektaklima koji su priređivali trojica veličanstvenih i tek sada postajemo svesni u kakvoj eri smo živeli. Federer, Nadal i Đoković podigli su ne samo tenis, već sport uopšte na jedan mnogo viši nivo. Sada se nameće pitanje do kada će Novak igrati?

Đoković ima zicer da postane besmrtan

GOAT debata uvek je aktuelna, a Novak Đoković je najbliži da ponese zvanje najboljeg tenisera svih vremena. Vlasnik je svih relevantnih rekorda, a jedino još nema prednost kada su u pitanju najvažnije titule, grend slemovi. Po tom parametru deli prvo mesto sa Rafaelom Nadalom, obojica imaju po 22.

Španac neće igrati na Rolan Garosu i Vimbldonu, pitanje je da li će biti u stanju da se bori za najveće trofeje i kada se vrati na teren (ako se vrati), pa tako Novak ima zicer da postane besmrtan.

KAKO ĆE NADALOV KRAJ UTICATI NA ĐOKOVIĆA Zašto (ni)je dobro za Novaka što Rafa ide u penziju?

Tanjug/Ap

 

 

Činjenica je da Đoković ne blista u poslednje vreme i njega sve više muče povrede, ali potrebna mu je "samo" jedna grend slem titula. Uprkos činjenici što igra ispod proseka na šljaci ove sezone, nikako se ne sme otpisati na Rolan Garosu, gde mu je cilj da pokaže najbolji tenis.

Čak i da ne trijumfuje u Parizu, iza ugla je Vimbldon na kom je Srbin neprikosnoven u poslednje vreme. 

Novak i borba sa samim sobom 

Novak je u proteklom periodu u nekoliko navrata isticao kako će igrati tenis sve dok bude "gladan", tačnije dok bude pronalazio motivaciju.

Nije tajna da Đoković ne bi postao to što jeste da nije bilo Federera i Nadala. Oni su izvlačili ono najbolje iz njega i terali ga da pruža maksimum.

Međutim, šta sada kada Rodžera i Rafe više nema? Ukoliko osvoji rekordni 23. grend slem, kako pronaći motiva za dalje, kada će i zvanično postati GOAT?

KAKO ĆE NADALOV KRAJ UTICATI NA ĐOKOVIĆA Zašto (ni)je dobro za Novaka što Rafa ide u penziju?

Tanjug/Ap

 

 

Đoković će u tom slučaju još jednom "preći igricu" i nekako je realno očekivati da i on uskoro pođe stopama dva najveća rivala.

Đokovićev san koji sanja cela Srbija

Đoković je svaki grend slem, svaki masters osvajao makar po dva puta, gotovo da nema trofeja koji nije podizao. Ipak, nedostaje mu zlato sa Olimpijskih igara.

Nekako bi mu ta medalja uvek izmicala, čak i kada je bivao na vrhuncu forme. Jednostavno, nije mu se dalo. Novak je verovatno mentalno daleko najjači sportista, ali čak i on još uvek ne zna kako da se izbori sa pritiskom na najvećoj planetarnoj smotri.

Nikada Đoković nije propuštao OI, čak i kada su ga mnogi savetovali da ne igra, on je branio boje Srbije i radio verovatno u korist svoje štete.

KAKO ĆE NADALOV KRAJ UTICATI NA ĐOKOVIĆA Zašto (ni)je dobro za Novaka što Rafa ide u penziju?

EPA/MICHAEL REYNOLDS

 

 

Nema dileme da Novak svim srcem želi da napokon Srbiji donese zlato i da će učiniti sve da što spremniji bude za Olimpijske igre u Parizu. To je ono što ga inspiriše, iako mu mnogo toga neće ići na ruku. Imaće 37 godina, igraće se na šljaci, u dva dobijena seta...

Ali, ako je Đoković dovoljno odlučan ništa nije nemoguće, pa čak i da osvoji zlato u poznim igračkim godinama. Uostalom, toliko puta je dokazao da su čuda moguća, zašto onda ne bi slavio u Parizu 2024. godine?

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.   

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Kele

24.05.2023 16:59

Bilo je veliko zadovoljstvo i čast gledati svu trojicu. Uspeće Nole da osvoji bar još 2-3 Grend slema, Idemo dalje Nole👏👏👏