NOLE SAZNAO PROTIVNIKE U POHODU NA TRON Održan žreb u Rimu, evo ko su rivali Đokovića do odbrane titule
EPA-EFE/FABIO FRUSTACI

Prvi teniser sveta i branilac titule biće slobodan na startu takmičenja u „večnom gradu“, a protiv drugog igrača sveta i trenutno najdominantnijeg tenisera na turu Karlosa Alkaraza mogao bi da se sastane tek u finalu.

Novak bi u trećem kolu mogao na Stena Vavrinku ili Grigora Dimitrova, a u njegovom delu žreba su i Kameron Nori, Filip Krajinović, Feliks Ože ALijasim, Miomir kecmanović, Laslo Đere, Janik Siner…

Đoković bi u četvrtfinalu mogao na Holgera Runea, sedmog igrača sveta, a ostali projektovani parovi su Rud – Siner, Rubljov – Medvedev i Cicipas – Alkaraz. 

NOLE SAZNAO PROTIVNIKE U POHODU NA TRON Održan žreb u Rimu, evo ko su rivali Đokovića do odbrane titule

EPA-EFE/FABIO FRUSTACI

 

Krajinovića na startu očekuje meč sa Martonom Fučovičem i ukoliko slavi ide na Aleksa de Minora, Kecmanović je slobodan na startu i čeka pobednika duela Fabio Fonjini – Endi Mari, svakako najinteresantnijeg u prvom kolu. Đereu će prvi protivnik biti Francuz Konstant Lestijen, a potencijalni naredni Botik van de Zandshulp.

 

 

"NAJBOLJE POTROŠENE PARE" Majka Endija Mareja platila 15 funti da gleda sina u finalu

U drugom delu žreba je Dušan Lajović koji će takmičenje u Rimu početi protiv Nunja Borgega iz Portugalije. Pobednik će na Cicipasa u drugoj rundi. 

Alkaraz će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz meča Pasaro – Ramos Vinjolas.

Srpski igrač je šest puta bio najbolji u prestonici Italije – 2008, 2011, 2014, 2015, 2020. i 2022.

Rafael Nadal je rekorder sa deset osvojenih titula u Rimu, dok Đoković sa Špancem deli prvo mesto kada je u pitanju broj učešća u odlučujućim mečevioma – po 12. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading