SPREMA OSVETU NOVAKU Čovek od koga Đoković to ne bi očekivao ozbiljno zapretio Srbinu
Foto: EPA/EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

 

Vratio se Sten Vavrinka na ATP tur pre 14 meseci nakon višemesečnih problema sa povredama. Švajcarski teniser je 2021. godine morao na operaciju zbog problema sa stopalom, a nedavno se vratio među 100 najboljih na svetu. Ipak, jasno je da je trostruki grend slem šampion još uvek daleko od forme koja ga je krasila tokom većeg dela karijere, ali ima jasan plan kako da ponovo bude konkurentan protiv Novaka Đokovića i Rafaela Nadala. 

Iako je Vavrinka od svog povratka zabeležio i dve pobede protiv tenisera iz "top 10" još uvek nije zadovoljan svojim nivoom igre. Švajcarac sada sprema poseban "režim" kako bi smršao, a samim tim bio još brži na terenu i spreman da se "pobije" sa najboljima na svetu. 

SPREMA OSVETU NOVAKU Čovek od koga Đoković to ne bi očekivao ozbiljno zapretio Srbinu

EPA/JOHN G. MABANGLO

 

On je u svom razgovoru za "Tennis channel" otkrio da je u poznim godinama najvažniji rad i fizička sprema. Švajcarac je uveren da je pronašao "recept" kojim bi ponovo mogao da pobeđuje Novaka i Rafaela, a vredi napomenuti da je baš on bio "dželat" dvojici najboljih svih vremena na Rolan Garosu.

- Dva-tri kilograma prave veliku prevagu. Igra se mnogo brže nego ranije, a kada starite morate više vremena da utrošite kako bi postigli bolje rezultate. Potrebno je mnogo više treninga, rada sa fizioterapeutom, sve to utiče na krajnji cilj - rekao je Sten Vavrinka. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Iko

01.05.2023 18:08

Debeljko moze samo da preti a ne moze da pobedi nikoga.