KAKVA VEST Prva teniserka sveta udarila jako, zbog Rusa i Belorusa pominjala Drugi svetski rat i Nemce
Foto: EPA

Iga Švjontek, prva teniserka sveta, oglasila se povodom odluke Vimbldona da ove godine dozvoli ruskim i beloruskim teniserima i teniserkama da učestvuju.

- Čula sam da posle Drugog svetskog rata Nemcima nije bilo dozvoljeno da igraju, baš kao ni Japancima i Italijanima. Mislim da bi takav potez pokazao ruskoj Vladi da nisu u pravu. Mi smo sportisti, mali deo sveta, ali je sport sam po sebi bitan i veoma važan i uvek bude iskorišćen za propagandu. Smatram da je tenis u startu morao svima da pokaže da su teniseri protiv rata. Tenis nije krenuo tim putem i zato sada ne bi bilo fer i korektno prema Rusima i Belorusima uraditi tako nešto. Ta odluka trebalo je da bude doneta pre godinu dana - izjavila je Švjontek za američki Bi-Bi-Si.

KLJUČNI DOKAZ Novak je najbolji svih vremena, niko nije imao ovako trnovit put, ovo niko ne može da ospori

Pokušala je da ublaži malo stav. 

- Nije njihova krivica što imaju takav pasoš. Njihova situacija je prilično komplikvana i teško im je da javno progovore o svemu. S druge strane, mi sportisti imamo neku vrstu uticaja i osećam da možemo bar malo da pomognemo da sve ovo prestane - zaključila je 21-godišnja Poljakinja.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading