ZLOBA BEZ GRANICA Preko Velike bare izmislili novi svetski poredak: PEDOFILA GURAJU ISPRED NOVAKA!
Foto: AP/Foto: AP Ng Han Guan

 

Eh, da je bolest, svaka bolest ima leka... Za ovu od koje boluju Amerikanci - zloba - nema leka. Ni na filmu, kako to reče Ilija Čvorović, ni na javi.

ZLOBA BEZ GRANICA Preko Velike bare izmislili novi svetski poredak: PEDOFILA GURAJU ISPRED NOVAKA!

Foto: AP Ng Han Guan

 

Nole danas otvara dušu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković danas otvara dušu u Beogradu, gde će prvi put po povratku iz Melburna odgovarati na pitanja novinara. Između ostalog, govoriće o želji da zaigra na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju, uprkos zabrani ulaska u SAD nevakcinisanim strancima.

Mržnja „novog sveta“ prema velikom šampionu malog naroda s brdovitog Balkana nije od juče, niti je prestajala svih ovih godina njegove dominacije, samo se iznova javljala u drugačijem obliku.

ZLOBA BEZ GRANICA Preko Velike bare izmislili novi svetski poredak: PEDOFILA GURAJU ISPRED NOVAKA!

AP/John Walton

 

Sad su Ameri kao povod uzeli pozicioniranje Novaka Đokovića uz Štefi Graf na listi najdugovečnijih teniskih vladara - narednog ponedeljka Srbin će ostati sam vrhu, bez Nemice - i izmislili nekakav novi svetski poredak. Dabome, da bi za najboljeg u broju sedmica na mestu broj 1 postavili svog čoveka. Svejedno što je Bil Tilden igrao i dominirao, svaka čast, kad ATP lista nije ni postojala!

Statističari iz Tennis database, ko god da su, naveli su da je Tilden bio prvi 723 nedelje, a radi se o čoveku koji je preminuo 1953, dakle, deceniju i po pre uvođenja Open ere. Pre 1968. godine tenis je bio podeljen na amatere i profesionalce, nije bilo ni liste najboljih, te je ideja o guranju devetostrukog osvajača grend slema (Vimbldon 1920, 1921, 1930; US Open 1920, 1921, 1922, 1923, 1924, 1925, 1929) ispred Đokovića zaista suluda. Zlobna.

ZLOBA BEZ GRANICA Preko Velike bare izmislili novi svetski poredak: PEDOFILA GURAJU ISPRED NOVAKA!

Profimedia

 

REAKCIJE: A tenis starog Rima?

Evo i nekoliko reakcija s Tvitera...
„Rekord zapravo pripada Luju Šesnaestom, koji je vladao 3.772 nedelje i tri dana“.
„Ne mogu da verujem da neko može da bude tako očajan zbog tuđeg uspeha. Jako tužno“.
„Čestitamo, učinili ste da izgledate kao parodija od naloga“.
„Izmišljate neke nasumične činjenice. Čovek je oborio još jedan rekord, živite s tim“.
„Zašto ne računate i tenis starog Rima“.

 

A kad je već reč o Tildenu, iza koga su u tom famoznom poretku i australijska živa legenda Rod Lejver (452 sedmice) i Novozelanđanin Toni Vilding (378), valja podsetiti da je taj „rekorder“ četrdesetih godina dvaput bio u zatvoru zbog pedofilije!

FAMOZNA LISTA

1. Bil Tilden (SAD) 723*
2. Rod Lejver (Australija) 452
3. Toni Vilding (N. Zeland) 378
4. Novak Đoković (Srbija) 377
5. Rodžer Federer (Švajcarska) 310
6. Pančo Gonzales (SAD) 291
7. Pit Sampras (SAD) 286
8. Ivan Lendl (Čehoslovačka) 270
* nedelje na mestu broj 1

Pred kraj karijere, koju je okončao 1946, osuđen je za silovanje 14-godišnjeg dečaka na godinu dana. Pušten je posle sedam i po meseci, ali uz uslovnu kaznu od pet godina i zabranu putovanja. Hapšen je i 1949, kad je silovao 16-godišnjeg stopera. Osuđen je na 12 meseci, a odslužio je deset.

U oba slučaja pomogli su mu slava i prijateljstvo s holivudskim zvezdama, pre svih Čarlijem Čaplinom, da ne dobije teže kazne. Umro je od srčanih komplikacija u 60. godini.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading