ATP NASTAVLJA DA PONIŽAVA ĐOKOVIĆA Navijači besni, Novak ovo nije zaslužio
Foto: EPA/EPA-EFE/FAZRY ISMAIL

Novak Đoković je u ponedeljak započeo 377. nedelju kao najbolji teniser sveta i tako izjednačio rekord slavne Štefi Graf. Odavno je Novak nadmašio sve u muškoj konkurenciji, pošto je drugi na večnoj listi Rodžer Federer sa 310. sedmica na tronu, a od naredne nedelje postaće i apsolutni rekorder.

Iako je Novak neprikosnoveni vladar ATP liste, to ne dotiče previše čelnike u Asocijaciji teniskih profesionalaca (ATP).

Naime, na dan kada je Đoković započeo 377. sedmicu na vrhu, ATP se nije udostojio da Srbinu čestita na neverovatnom dostignuću.

Noletovi navijači su se pitali da li će ATP, na svoja dva zvanična naloga na društvenim mrežama, onom koji se tiče ATP-a kao organizacije, te drugog, za medijske informacije Asocijacije teniskih profesionalaca, promeniti glavne fotografije, na kojima se nalaze - Španci.

- Pitam se da li ćemo videti neke promene na nalozima ATP turneje i "ATP medija info"-a uskoro. Sada, kada se Đoković ponovo vratio na prvo mesto. Sada, kada je izborio sedam finala, na poslednjih sedam turnira na kojima je učestvovao. A osvojio ih je šest, i to ništa manje nego dva grend slema i jedno ATP finale. Ima li ikakvih šansi? - pitala se tokom poslednje nedelje januara, kada je Đoković osvojio Australijan open, jedna Noletova navijačica.

Dve sedmice kasnije, sama je "retvitovala" svoju konstataciju od 30. januara:

- Još uvek ništa.

 

 

Do promene nije došlo ni kada je Novak izjednačio rekord Štefi Graf.

Na društvenim mrežama, ATP i sredinom februara promoviše kao glavne teniske aktere u 2023. godini Karlosa Alkaraza (čija se 20-nedeljna "vladavina" okončala Noletovim povratkom na vrh ATP liste) i Rafaela Nadala koji je poslednji trofej osvojio na Rolan Garosu, još prošlog proleća.

Očito su ATP-u Alkaraz i Nadal važniji od Novaka.

Za ovakav odnos Asocijacije teniskih profesionalaca prema Đokoviću teško da može da se nađe opravdanje. 

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading