Rafael Nadal
Foto: AP/AP Photo/Dita Alangkara

Ono što se moglo naslutiti posle Australijan opena, sada se obistinilo - Rafaela Nadala čeka duža pauza. 

Iako je bio prijavljen za turnir u Dubaiju, Španac se još nije oporavio, pa ga ni ove godine nećemo gledati u Emiratima.

Rafa je u Melburnu dožioveo povredu kuka, pa nije bio u stanju da pruži maksimum i zaustavljen je već u drugom kolu, kada ga je u tri seta savladao Amerikanac Mekenzi Mekdonald.

DA LI JE OVO POČETAK KRAJA? Nadalova agonija se nastavlja, Španac bi mogao da doživi strmoglav pad

AP Photo/Dita Alangkara

 

 

Rafa je dobio samo jedan od četiri meča na početku sezone, a na ATP listi je pao na šestu poziciju.

To svakako jeste loš start godine, ali ništa što Španac ne bi mogao da preokrene u svoju korist. Mnogo puta je bio u sličnim situacijama, da bi kasnije dizao formu i osvajao najveće trofeje. Ipak, sada je u nepovoljnijem položaju nego inače.

Godine čine svoje, povrede su sve učestalije i telo očigledno ne može da izdrži sve napore.

Obrisi svega ovoga što se dešava početkom 2023. godine, mogli su se videti krajem prethodne. Blistao je Rafa u prvoj polovini sezone, osvojio Australijan open i Rolan Garos, a onda su se na Vimbldonu pojavili prvi znaci da nešto nije u redu. Povukao se pred polufinale protiv Nika Kirjosa zbog povrede stomačnog mišića. Mučio se u nastavku godine, te je tako imao rezltate ispod svog renomea.

DA LI JE OVO POČETAK KRAJA? Nadalova agonija se nastavlja, Španac bi mogao da doživi strmoglav pad

AP Photo/Eduardo Munoz Alvarez

 

 

Očekivalo se da bude spreman za start ove sezone, ali to se nije desilo. Na već ionako krhko telo nadovezala se povreda kuka, a u junu će proslaviti 37. rođendan...

Sada se postavlja pitanje da li će Nadal uopšte biti spreman za Masters u Indijan Velsu (8-19. mart), gde je prošle sezone izgubio u finalu od Tejlora Frica.

Nadal se suočava i sa činjenicom da, ukoliko ne odbrani bodove iz Indijan Velsa, a uz podatak da je već otpisao one u Akapulku osvojene prošle sezone, ispašće iz Top 10.

Rafa je član najboljih 10 još otkako je 25. aprila 2005. godine prvi put ušao. Sada bi mogao da doživi strmoglav pad.

Nije tajna da Nadal celu sezonu podredi Rolan Garosu. Tako će biti i ovoga puta. Bez obzira da li će ostati u prvih 10 i kakve će rezultate ostvariti pre grend slema u Parizu, bude li zdrav, Rafa je favorit broj jedan da po 15. put u karijeri podigne "Kup musketara".

DA LI JE OVO POČETAK KRAJA? Nadalova agonija se nastavlja, Španac bi mogao da doživi strmoglav pad

Tanjug/Ap

 

 

Neće Rafa žuriti da se što pre vrati na teren, čak ni po cenu ispadanja iz Top 10, svestan rizika od pogoršanja povrede. Rolan Garos je cilj broj jedan i daće sve od sebe da ga dočeka što spremnije.

Ujedno, Rolan Garos bi mogao da nam da odgovor na pitanje da li će Nadal ove godine krenuti stopama Rodžera Federera i "okačiti reket o klin".

Čak je i Aleksander Zverev nedavno rekao kako misli da će se "Bik sa Majorke" penzionisati posle Rolan Garosa.

Da li je sve ovo što se sada dešava Nadalov početak kraja? Opravdana zebnja postoji, ali ako neko zna da se izdigne iz pepela i savlada sve prepreke onda je to svakako Rafael Nadal.

 

Šampioni poput Nadala i Novaka Đokovića se nikada ne smeju otpisati!

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading