ONO ŠTO JE CELA SRBIJA JEDVA ČEKALA DA VIDI Pojavila se nova ATP lista sa velikim brojem promena u TOP 10, a pogled na nju je lepši nego ikada pre (FOTO)
Marko Metlaš/Alo!/ATP/printscreen/Shutterstock

 

Srpski teniser Novak Đoković vratio se na prvo mesto ATP liste i ponovo je najbolji igrač sveta.

Đoković je u karijeri proveo 373 nedelje na prvom mestu ATP liste, od ponedeljka je započeo još jednu, što je apsolutni rekord u muškoj konkurenciji, a ispred njega će ostati samo Nemica Štefi Graf sa 377 nedelja. Dakle, još četiri mu nedostaju da obori još jedan rekord.

Najbolji srpski teniser "pao" je sa prve pozicije 12. juna 2022, kada ga je na tom mestu smenio Danil Medvedev, a njega nešto kasnije Karlos Alkaraz. Srbinu je za povratak na lidersko mesto ATP liste, s obzirom na to da mladi Španac nije učestvovao zbog povrede na Australijan Openu, bila neophodna 10. titula u Melburnu.

ONO ŠTO JE CELA SRBIJA JEDVA ČEKALA DA VIDI Pojavila se nova ATP lista sa velikim brojem promena u TOP 10, a pogled na nju je lepši nego ikada pre (FOTO)

AP Photo/Aaron Favila

 

Dakle, Novak je sada prvi, Karlos Alkaraz je pao na drugo mesto, ali tu nije kraj promenama. Rafael Nadal je zbog ispadanja u drugom kolu pao čak četiri pozicije i sada je šesti na svetu.

Treće mesto pripada Stefanosu Cicipasu, četvrto Kasperu Rudu koji je nazadovao za jednu poziciju, dok je peti Andrej Rubljov. Jedini koji je sačuvao svoje mesto jeste Feliks Ože Alijasim koji je sedmi, a u TOP 10 su još ostali Tejlor Fric, Holger Rune i Hubert Hurkač

TOP 10:

1. Novak Đoković 7070

2. Karlos Alkaraz 6730

3. Stefanos Cicipas 6195

4. Kasper Rud 5765

5. Andrej Rubljev 4200

6. Rafael Nadal 3815

7. Feliks Ože Alijasim 3715

8. Tejlor Fric 3410

9. Holger Rune 3046

10. Hubert Hurkač 2995

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading