NOVAK PRVI PUT OTVORENO PRIZNAO Ove Đokovićeve reči nakon titule u Australiji će ući u istoriju sporta
Foto: AP/AP Photo/Dita Alangkara

 

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je 22. grend slem titulu, a 10. na Australijan openu pobedom nad Stefanosom Cicipasom sa 3:0 u finalu.

Ponovo prvi teniser sveta govorio je nakon još jednog velikog uspeha o trci sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom o najboljem svih vremena.

- Ja sam za sebe najbolji, uvek ću biti. Diskusija o najboljem svih vremena... Rezultati govore dovoljno, ali tenis nije isti kao nekada ranije. Čast je što sam deo te diskusije. Pritisak je deo sporta, pritisak je privilegija, pritisak je nešto bez čega ne mogu da igram. Gde god se pojavim, posebno na grend slemu zbog trke sa Nadalom, pritisak je ogroman - rekao je Đoković.

NOVAK PRVI PUT OTVORENO PRIZNAO Ove Đokovićeve reči nakon titule u Australiji će ući u istoriju sporta

AP Photo/Dita Alangkara

 

Nakon toga pojasnio je Nole šta to znači...

- Niko ne zna koliko će to da traje i koliko ćemo igrati, ali mislim da je sjajno za sport da osvajamo grend slemove i borimo. Priča se mnogo o grend slemovi, moglo bi malo i o poziciji broj jedan. Ne može svako da osvoji grend slem, ali biti broj jedan na svetu u tolikom nizu je najzahtevnije. U tom kontekstu mi je izuzetno drago što sam se vratio na čelnu poziciju. Oborio sam taj rekord za najduže nedelja na prvom mestu. I dalje mi je to cilj, ali ne veliki kao što je bio pre obaranja rekorda. Pa dobro, slušaj ti mene...

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading