INTERVJUISALA NOVAKA I POKAZALA DA JE JAČA OD SVEGA Jelena Dokić prošla kroz pravi pakao u životu, htela da skoči sa 26. sprata
Tanjug/Ap

Čuvena australijska teniserka srpskog porekla, Jelena Dokić, ponovo je dospela u žižu javnosti kada je intervjuisala Novaka Đokovića nakon pobede u trećem kolu Australijan Open nad Grigorom Dimitrovim sa 3:0 u setovima. 

 Svojevremeno je nastupala pod zastavom Srbije i Crne Gore, da bi se ponovo vratila da igra za Australiju. Najveći uspeh joj je četvrto mesto na VTA listi. 

USPESI NA TENISKOM TERENU

Dokićeva je bila ogromna nada našeg sporta, mnogi su joj predviđali neverovatnu karijeru, ali, u tome je sprečio niz neprijatnih događanja u privatnom životu. 

Nastupala je za Australiju, potom se vratila i uzela pasoš Jugoslavije, da bi se ponovo vratila tenisu nastupajući za Australiju. 

Njen najveći uspeh je četvrto mesto na VTA listi. Ipak, zbog porodičnih problema, 2006. je potpuno ispala sa liste. 2008. godine, pod zastavom Australije, polako se vraća u svet tenisa. 

INTERVJUISALA NOVAKA I POKAZALA DA JE JAČA OD SVEGA Jelena Dokić prošla kroz pravi pakao u životu, htela da skoči sa 26. sprata

EPA-EFE/DAVE HUNT

 

Jelena je više puta ostvarila pobede nad igračicama koje su bile prve na VTA listi. Među njima su Martina Hingis (prvo kolo Vimbldona 1999), Kim Klajsters (u Cirihu 2003) i Vinus Vilijams (u Rimu 2000). Takođe je pobeđivala igračice visokog kalibra kao što su Monika Seleš, Meri Pirs, Žistin Enen, Jelena Janković, Karolina Voznjacki, Ameli Moresmo, Frančeska Skijavone i Dženifer Kaprijati. Njena značajna dostignuća su polufinale Vimbldona 2000. kao i igranje meča za bronzanu medalju na Olimpijskim igrama 2000. u Sidneju, u kom je izgubila od Monike Seleš. 

NOLE I RAFA SE ŽALILI, AMERIKANAC IM ODRŽAO LEKCIJU Legendarni Mekinro je imao spreman odgovor za Srbina i Španca

PROBLEMI SA PORODICOM 

Upravo su je nemile scene u porodici sprečile da ostvari još bolje rezultate u profesionalnoj karijeri. 

Došla je u sukob sa ocem Damirom jer je bila u vezi sa Hrvatom Tinom Bikićem, a o tome je otvoreno govorila za hrvatske medije. 

- Najteži period u mom životu bio je kada sam 2005. godine napustila porodicu i zbog velikog pritiska, sa dečkom Tinom Bikićem otišla da živim u Zagrebu. Osećaj kada izgubiš porodicu je užasan i sve je to ostavilo velike posledice na moje zdravlje, jer sam doživela nervni slom i godinama bila u depresiji.

INTERVJUISALA NOVAKA I POKAZALA DA JE JAČA OD SVEGA Jelena Dokić prošla kroz pravi pakao u životu, htela da skoči sa 26. sprata

Tanjug/Ap

 

- Bilo je trenutaka kada sam mislila da nikada više neću uzeti reket u ruke, a Tin je u najtežim momentima bio uz mene i nas dvoje smo tokom poslednjih godina veze mnogo toga zajedno proživeli. Bila sam u paklu i uz njega sam se ponovo vratila - pričala je Jelena. 

ČESTO JE RAZMIŠLJALA O SAMOUBISTVU 

Jelena je skoro i priznala da je zbog cele te situacije u porodici razmišljala sebi da oduzme život. 

- Umalo sam skočila sa balkona na 26. spratu i oduzela sebi život 28. 04. 2022. Nikad neću zaboraviti taj dan. Sve je u magli. Sve je mračno. Nema tona, slike, ništa nema smisla. Samo suze, tuga, depresija, anksioznost i bol. Poslednjih šest meseci su bili teški. Konstantno sam plakala svuda. Od sakirvanja u kupatilu na poslu, da bih obrisala suze i da niko ne vidi, do neprestanog plakanja kod kuće u svoja četiri zida, bilo je nepodnošljivo. Konstantna osećanja tuge i bola jednostavno nisu odlazila i život mi je bio razbijen.

INTERVJUISALA NOVAKA I POKAZALA DA JE JAČA OD SVEGA Jelena Dokić prošla kroz pravi pakao u životu, htela da skoči sa 26. sprata

printscreen/eurosport

 

- Krivila sam sebe, ne mislim da sam vredna ljubavi i uplašena sam. Takođe znam da imam još toliko stvari na kojima moram biti zahvalna, a onda počinjem da mrzim sebe jer se osećam ovako kako se osećam, kao da nisam zahvalana želim da sve to okončam. Takav začarani krug u mojoj glavi. Rezultat: skoro da sam skočila sa balkona na 26. spratu 28. aprila. Nikada neću zaboraviti dan, samo sam želela da bol i patnja prestanu.

Imala je problema i sa gojaznošću. Tokom prošle godine je završila ljubavnu priču sa Bikićem koja je trajala čak 19 godina. 

PONOVO JE ONA STARA, INTERVJUISALA JE I NOVAKA 

Iako je kroz pravi pakao prolazila u životu, ponovo je nasmejana, a to je ono što teniski fanovi žele da vide. 

Pre dva dana je intervjuisala Novaka Đokovića u "Rod Lejver areni", nakon što je Srbin pobedio Dimitrova i prošao u osminu finala Melburna. 

- Sećaš li se kada sam te prvi put videla na Australijan openu. Rekao si mi -Ja sam Novak Đoković, da li me se sećaš? Rekla sam da se sećam, ali zaista nisam - rekla je Dokić i nasmejala ga i izazvala gromoglasan aplauz navijača. 

Njihov intervju je postao viralan na društvenim mrežama. 

Bilo kako bilo, svakako je lepo videti ponovo nasmejanu Jelenu Dokić. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading