PIVO NAVIJAČIMA ZADAJE NAJVIŠE GLAVOBOLJE Na Rod Lejver areni važe stroga pravila, evo u kojim slučajevima možete biti čak izbačeni sa tribina
Foto: AP/AP Photo/Aaron Favila

Australijan Open je grend slem koji još nazivaju i "srećni slem", a za njega je obično uvek ogromno interesovanje jer je prvi u godini. Nisu samo teniseri ti koji su željni igranja, već i navijači koji svake godine pohrle ka Melburnu da uživaju u čarima belog sporta. 

Ali, zdanje koje je svakako najvažnije u Melburn parku je "Rod Lejver arena", mesto na kom se piše istorija, gde se igraju oni najvažniji mečevi, koji odlučuju ko će biti šampioni. 

U njoj je Novak Đoković čak devet puta podizao trofej, a nadamo se da će to učiniti i ove, povratničke 2023. godine. 

Međutim, da li znate kakva pravila boravka na tom stadionu važe. Ona nisu nimalo "relaksirana", već su i te kako stroga. Navijači ih se moraju strogo pridržavati, inače mogu biti ekspresno izbačeni sa stadiona. Verovatno, po navijače, najveći problem predstavlja konzumiranje alkohola. 

BELI SPORT OVO NE PAMTI Duel dve ruske teniserke obeležilo je nešto nesvakidašnje, evo o čemu je reč (FOTO)

PIVO NAVIJAČIMA ZADAJE NAJVIŠE GLAVOBOLJE Na Rod Lejver areni važe stroga pravila, evo u kojim slučajevima možete biti čak izbačeni sa tribina

Tanjug/Ap

 

Arena je licencirana i kao takva važe sledeće odredbe: Alkoholna pića se ne smeju unositi u ili iz Arene. Pijanim licima će biti odbijen ulazak/izbačeni će biti iz Arene. Alkohol se može konzumirati samo na određenim mestima. Prekršaj je da maloletna lica kupuju ili konzumiraju alkohol, odnosno da neko lice alkoholom snabdeva maloletno lice. Kršenje ovih zakona može dovesti do izbacivanja iz Arene i prijavljivanja osoba policiji (kazne se primenjuju prema Zakonu o reformi kontrole alkohola iz 1998.) - stoji na zvaničnom sajtu Rod Lejver arene. 

Restrikcije su takođe i kada je reč o korišćenju cigareta. 

-Pušenje nije dozvoljeno unutar Rod Laver arene ili unutar 10 metara od spoljnih vrata. Ako želite da pušite, molimo vas da to uradite preko predviđenog prostora na spoljnom hodniku - stoji u zvaničnom obaveštenju za sve posetioce ove grandiozne Arene.  

-Osoba može biti odgovorna za krivično gonjenje ili novčanu kaznu ili može biti izbačena iz Arene ako to lice: Koristi nepristojan ili uvredljiv jezik ili daje rasne ili preteće primedbe ili gestove. Ulazi u Arenu ili drugu zatvorenu internu zonu bez odgovarajućeg ovlašćenja ili ne poštuje ove uslove za ulazak ili zakoniti zahtev osoblja Arene. Nijednoj osobi koja je izbačena iz Arene neće biti plaćena za povraćaj ulaznica. Prekršaj je ako osoba ponovo uđe u Arenu u periodu od 24 sata nakon izbacivanja iz Arene - piše na sajtu "Rod Lejver arene". 

Takođe, osoblju je dozvoljeno da bilo kojoj osobi i u bilo kom trenutku pregleda sve torbe, odeću ili druge predmete na ulasku halu ili unutar nje. 

S obzirom na ogroman broj što domaćih, što stranih posetilaca Rod Lejver arene, nije ni čudo da ovako stroga pravila važe. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading