TROFEJ POSLE PET GODINA Gaske trijumfovao u Oklandu
Foto: AP/Andrew Cornaga

On je dobio Kamerona Norija u tri seta i to posle dva i po sata igre. 

Po setovima je bilo 4:6, 6:4 i 6:4. Prvi set je trajao 43 minuta, a Nori ga je dobio uz nešto teži način nego što je trebalo. Imao je prednost brejka, izgubio ju je kad je servirao za set ali je odmah potom oduzeo servis rivalu za 6:4. U narednom setu je Gaske održao svoju prednost brejka koju je napravio sredinom seta.

Posledjni set je bio najzabavniji i najduž. Nori je poveo 2:0, imao je i četiri brejk lopte za 4:1, što bi mu zapravo donelo prednost 5:1, ali se tada njegova igra raspala. Izgubio je pet uzastopnih gemova uz dva brejka Gaskea koji je tako preokrenuo i poslednji set i čitav meč.

NOLE NIKAD SPREMNIJI PRED AUSTRALIJAN OPEN Želim da budem bolji od Nadala, želim da budem bolji od svih (VIDEO)

Gaske je poslednju ATP titulu osvojio u Holandiji u Hertogenbošu u junu 2018. godine. Igrao je dva finala koja je izgubio iza toga, a sada je stigao do 16. ATP titule.

-Nisam verovao da ću osvojiti. Poslednji put kada sam osvojio bilo je 2018. godine. Sada imam 37 godina i kada sam došao ovde da mi je neko verovao da ću osvojiti trofej ne bih vreovao. Neverovatno je. Poslebno posle 3:0 i 0-40 za njega. Neverovatan meč za mene - rekao je Gaske posle pobede.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading