NOLE OTKRIO STANJE OKO POVREDE Đoković poručio šta mu je jedino smetalo tokom turnira u Adelejdu
Foto: EPA/EPA-EFE/MATT TURNER

Iako je gubio sa 1:0 u setovima, dok je rival u međuvremenu imao i meč loptu, najbolji srpski teniser Novak Đoković uspeo je da pobedi Sebastijana Kordu i osvojio turnir u Adelejdu!

Nema sumnje da je ovo odlična uvertira kada je u pitanju Australijan open, a sam Đoković je psole susreta, na konferenciji za medije, priznao šta mu je najteže padalo tokom ovih mečeva.

- Sunce! To je bilo najgore što sam ja doživeo ove nedelje, da budem iskren. To je jedino. Sve ostalo je bilo odlično. Direktor turnira, organizacija turnira, zaista cela ekipa je ljubazna prema meni i mojoj ekipi. Osećali smo se odlično. Odseli smo u zaista divnom mestu u prirodi. Ceo put ovde, celo iskustvo je bilo neverovatno. Vratilo me je u 2007. i to je bio poslednji put kada sam igrao ovde i kada sam pobedio. Bio je to jedan od prvih profesionalnih turnira na tlu Australije - rekao je Novak i dodao:

- Imao sam mnogo prijatelja koje sam zapravo video. Moj bivši trener koji me je trenirao kada sam pobedio tada, bio je ovde. To je bilo posebno. Ali ovaj put između 6 i skoro 8, mislim, ne znam želim da zvučim kao da se žalim jer je isto za sve, ali bilo je tako je teško igrati se sa ovim uglom svetlosti koja dolazi. Ali opet, to se dešava svake godine. Valjda moraš prihvati to. Bilo mi je frustrirajuće na terenu, ali ja sam uspeo da prevaziđem to, što je najvažnije. 

NOLE OTKRIO STANJE OKO POVREDE Đoković poručio šta mu je jedino smetalo tokom turnira u Adelejdu

EPA-EFE/MATT TURNER

 

MOŽE PONOVO NA SVETSKI TRON Evo šta je Novaku potrebno da bi se vratio na teniski presto

Osvrno se Novak na to što se u Adelejdu odlično pripremio za AO.

- Pet sjajnih mečeva. Poslednja tri protivnika... Drugo kolo, 7-6, 7-6, teška dva tajbrejka protiv Alisa, koji igra veoma odbro. Pa sam imao Šapovalova, Medvedeva i Kordu, koji 'kida', igra tenis na visokom nivou, udara loptu neverovatno. Nisam mogao da tražim bolju pripremu u susret Australijan openu. Naravno, Australijan open je najveći razlog zašto jesam ovde u Australiji, ali u isto vreme želim da pobedim svaki turnir na kojem igram, bez obzira na nivo turnira.

- Mislim, volim da igram u Australiji. Moji rezultati su svedočanstvo o tome. Ne bih mogao da igram tako dobro u mestu gde se ne osećam dobro. Radujem se Melburnu. Rod Lejver je verovatno... ne verovatno, svakako je moj najuspešniji teren u karijeri. Volim da igram tamo. Radujem se tome. Sada imam nedelju dana odmora za oporavak i radiću specifične stvari u smislu moje igre, mog tela, spremanja mog uma za pravo stanje, za pet setova i dve duge nedelje, nadam se. 

NOLE OTKRIO STANJE OKO POVREDE Đoković poručio šta mu je jedino smetalo tokom turnira u Adelejdu

EPA-EFE/MATT TURNER

 

Na pitanje o negativnom iskustvu koje je imao prethodne godine zbog deportacije, Novak je rekao:

- Baš sam uživao na terenu i van njega. Svi ljudi koji su došli, gledali su me kako igram i dali su mi puno podrške i ljubavi, to je učinilo moj boravak u Australiji pozitivnijim, još boljim. Kao što sam rekao na početku prve konferencije za štampu, ne zameram nikom ništa. Rekao sam vam da imam mnogo više pozitivnog iskustva u Australiji i ne mogu da bacim to samo zbog onoga što se dogodilo prošle godine. Osećam se veoma prijatno sa ljudima, normalnim ljudima, to prati sport sa kojim se svakodnevno susrećem. I do sada nisam imao nikakvog negativnog iskustva. Dakle svaka osoba koju sam sreo, bilo da je u gradu ili u šumi... U stvari, sreo sam nekoliko kengura... Dakle, nema razloga da se osećam drugačije od onoga što dobijam od ljudi.

Dotakao se i povred ekoju je zaradio u polufinalu.

- Dobro sam se probudio. Ušao sam duboko u noć, radeći sa fizioterapeutom. Pričao sam sa lekarima, bilo je dosta pažnje koja je posvećena tome. Sve je bilo u redu. Nekoliko puta u meču sam osetio da se zateže mišić, ali ništa što bi me brinulo i što bi uticalo na moje performanse.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading