POZNATI TRENER STAO UZ NOVAKA Australijanci bi trebalo da imaju više poštovanja prema Đokoviću
Foto: EPA/EPA-EFE/MICHAEL ERREY

Sve što se prošle godine dešavalo u Melburnu, kada je Novak imao suđenje i na kraju bio deportovan, može imati uticaja na naredni turnir.

Tako barem smatra bivši trener Serene Vilijams, Francuz Patrik Muratoglu. 

-Novaku će biti teško u Australiji, to je sigurno. Mislim da sa sobom vuče jedan veliki, emotivni prtljag. Prošao je kroz mnogo toga, u smislu emocija. Niko nije imun na to, zato će biti teško. Nadam se da pod tim teretom neće pasti kao što je bilo u Njujorku 2021. godine. To je bilo previše za njega - smatra Muratoglu.

TRENUTAK KOJI JE SVE PREOKRENUO Nole je bio u teškoj situaciji, a onda je usledio momenat o kom se i dalje priča (VIDEO)

Ipak, on priznaje da je Đoković imao vremena da se u svakom pogledu pripremi za ono što ga očekuje u Melburnu.

-Imao je pauzu, nema stresa od takmičenja. Mislim da će emotivno biti odmoran, što je dobro. I neće početi odmah na Australijan openu, jer igra u Adelejdu, što je dobro. Tu ima vremena da se navikne na atmosferu - dodao je Muratoglu.

Iskusni stručnjak se ipak nada da će Novak imati lep doček publike u Melburnu.

- Nadam se da će imati topao doček jer po mom mišljenju, sve što je rečeno o njemu tamo, bilo je nezasluženo. Voleo bih da imaju više respekta prema šampionima. Kada dođete na stadion u vidite kako igra Novak Đoković, najmanje što možete je da poštujete te velike šampione, voleli ih ili ne, slagali se sa njima ili ne. Mislim da je to minimum -  zaključio je Muratoglu. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading