SJAJNA VEST ZA NOVAKA PRED AUSTRALIJAN OPEN Đoković će imati baš mnogo motiva da pokori Melburn, ovo su samo neki od njih
Foto: AP/AP Photo/Kamran Jebreili

 

Već na startu 2023. godine Novak Đoković ima šansu da nadoknadi sve što je propustio tokom godine na isteku. Najboljeg srpskog sportistu očekuje australijska tura, najpre na turniru iz serije 250 u Adelejdu, a onda i na Australijan openu u Melburnu od 16. do 29. januara.

Vlasnik 21 grend slem titule tokom januara ne brani nijedan poen i mogao bi svoj skor da poveća za 2.250 poena, ako osvoji oba turnira.

Na taj način mogao bi da se vrati na prvu poziciju ATP liste već posle prvog grend slema u sezoni. Trenutno vodeći Alkaraz ima 2.000 bodova više od Novaka. Španac u januaru brani samo 90 bodova koliko je zaradio plasmanom u treće kolo AO.

SJAJNA VEST ZA NOVAKA PRED AUSTRALIJAN OPEN Đoković će imati baš mnogo motiva da pokori Melburn, ovo su samo neki od njih

Photo/Kamran Jebreili

 

Novak debituje na turniru u Adelejdu (od 2. januara), a biće izuzetno jaka konkurencija. Pored Đokovića, učešće su prijavila još trojica igrača iz najboljih deset: Ože Alijasim, Medvedev i Rubljov, kao i perspektivni Norvežanin Rune koji je debitovao u prvih 10 na svetu posle trijumfa u Parizu, a trenutno je na 11. poziciji.

Nema sumnje da će Novak imati motiv do neba u Melburnu posle deportacije i svega što je doživeo početkom godine. Đoković juri rekordnu desetu titulu na tom grend slemu, a pored toga ima priliku da se ponovo izjednači sa Rafaelom Nadalom po broju grend slemova, jer trenutno ima 21 pehar.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading