KAKAV ŠOK Medvedev predao meč Đokoviću, Novak je u finalu Astane
Tanjug/Ap

Jedan od šokantnijih raspleta velikih mečeva ove sezone: Danil Medvedev je izgubio u taj-brejku drugi set od Novaka Đokovića i – predao meč.

Kada je srpski as krenuo na stolicu da se odmori pred početak trećeg seta, Medvedev mu je prišao, pružio mu ruku i rekao mu da predaje meč. Potpuno zbunjen je ostao Đoković, gledao je u neverici ruskog tenisera i sudiju, činilo se da mu uopšte nije prijala ova odluka rivala. Na kraju, kada je Novak „procesuirao“ šta se dogodilo, aplauzom je ispratio Medvedeva sa terena.

 

Meč je bio veoma uzbudljiv, obilovao je sjajnim potezima na obe strane.

Medvedev je prvi došao do brejka, Novak je momentalno uzvratio, ali je onda ponovo izgbio svoj servis i Rus je poveo.

Brutalan tenis viđen je u drugom setu. 

Novak je zaigrao agresivnije, sve češće je izlazio na mrežu i tako pokušavao da dođe do poena. 

Sa druge strane, Medvedev je bio gotovo nepogrešiv u razmenama sa osnovne linije.

Zanimljiva situacija viđena je u 10. gemu, kada je Novak posle jednog izgubljenog poena, iz "očaja", bacio reket na tribine, zbog čega je dobio opomenu od sudije Adela Nura.

Ubrzo se ušlo u taj-brejk, koji je Novak odlično započeo, poveo sa 4:1, Medvedev se vratio na 5:5, a onda je usledila drama. Novak je imao set loptu, propustio priliku, isprečila mu se mreža, da bi na drugoj set lopti Medvedev nekontrolisano lopticu izbacio u aut.

Rus je potom predao meč i tako zakazao finale između Đokovića i Cicipasa, kojima će to biti 10. međusobni duel, a srpski teniser trenutno vodi sa 7-2 u pobedama.

ĐOKOVIĆ - MEDVEDEV 4:6, 7:6

Kraj meča! Novak Đoković je u finalu! Nakon drugog seta, Medvedev je prišao Đokoviću i iznenada predao susret.

Svi su bili u čudu!

Drugi set:

Taj-brejk:

8:6 - Ovu set loptu 

7:6 - Biće nova set lopta!

6:6 - Ne prolazi Đoković i Medvedev ostaje u setu!

6:5 - Au, kakav kiks Rusa. Set lopta za Novaka!

5:5 - Prolazi Medvedev Đokovića na mreži

5:4 - Vraća Medvedev mini brejk, nastavlja se drama!

5:3 - Dobar servis Đokovića.

4:3 - Novi poen za Rusa.

4:2 - Prekida Medvedev Novakovu seriju.

4:1 - Savršen drop šot Đokovića, Medvedev je samo pogledom ispratio loptu.

3:1 - Divan volej!

2:1 - Ovo može samo Đoković, sjajno se snašao na mreži i napravio mini brejk.

1:1 - Au kakav poen je sada odigrao Đoković, neverovatnim lobom dolazi do poena za oduševljenje na tribinama.

0:1 - Mini brejk pravi Medvedev.

6:6 - Novi siguran gem za Medvedeva. Idemo u taj-brejk!

6:5 - Nije Đokovića poremetila rasprava sa sudijom, lako je dobio i ovaj gem, pa je ponovo na korak od izjednačenja.

5:5 - Ovoga puta Medvedev nije tako lako dobio gem, ali Novak nije došao do brejk lopte. Nastavlja se drama! Đoković je u jednom trenutku bacio reket u publiku, sudija ga je opomenuo, pa je došlo do rasprave.

 

 

5:4 - Nije bilo lako, došao je Medvedev do 30:30, a onda je Novak odigrao stašan poen koji je dobio forhend vinerom, zatim je osvojio i naredni i sada vodi 5:4. Rus u narednom gemu servira za ostanak u setu.

4:4 - Ne popušta Medvedev, novi gem bez izgubljenog poena. Pritisak je sada na Đokoviću.

4:3 - Novi siguran gem za Đokovića. Da li je konačno vreme da se napravi brejk?

 

 

3:3 - Gem sa nulom za Medvedeva.

3:2 - Uzvraća Novak istom merom. Sve češće Đoković izlazi na mrežu i igra agresivnije, jer je sa osnovne linije gotovo nemoguće probiti Medvedeva.

2:2 - Siguran gem za Medvedeva, prepustio je Novaku samo jedan poen.

2:1 - Bio je ovo napet gem, igralo se na razliku, ali je Novak pronalazio dobre prve servise i sprečio Medvedeva da dođe do brejk lopte. Neverovatno koliko je teško dobiti poen protiv Rusa koji sve stiže.

1:1 - Šteta! Imao je Novak brejk loptu i lepu priliku da odmah oduzme servis Rusu, ali je Medvedev odigrao drop šot, Đoković je stigao do lopte, ali je poslao u aut.

1:0 - Dobar uvodni gem za Đokovića na startu drugog seta. Igrao je agresivno i to je donelo rezultat.

Prvi set:

4:6 - Medvedev dobija prvi set! Sjajno je servirao u ovom gemu, iskoristio drugu set loptu i sada je na korak od finala. On je ujedno prekinuo i impresivnu Đokovićevu seriju, koji je poslednji set izgubio još u finalu Vimbldona od Nika Kirjosa. Nakon toga osvojio je Tel Aviv bez izgubljenog seta, dok je i u Astani sve do ovog meča pobeđivao maksimalnim rezultatom.

 

 

4:5 - Ostaje Novak u setu! Sjajan tenis gledamo. Kod rezultata 30:30 videli smo neverovatan poen, koji je Đoković dobio posle sjajnog forhend pasing šota. Ali, sada sledi teži deo posla, pošto Medvedev servira za set.

 

 

3:5 - Ovoga puta Medvedev potvrđuje brejk i to dosta lako. U narednom gemu Novak servira za ostanak u setu.

3:4 - Revija brejkova! Ponovo Đoković gubi svoj servis. Bilo je 30:30, Novak je bekhend poslao u aut, a Danil realizovao brejk loptu i vodi 4:3.

3:3 - Breeeejk! Momentalno Novak uzvraća udarac. Došao je do dve brejk lopte, prvu je Medvedev spasio sjajnom bekhend paralelom, ali Đoković koristi drugu i vraća se u igru!

2:3 - Brejk! Medvedev prvi dolazi do brejka i vodi 3:2! Napravio je Novak nekoliko grešaka i Rus je to kaznio.

2:2 - I Medvedev relativno lako dobija svoj servis gem.

2:1 - Medvedev je prvi igrač koji je uzeo poen na protivnikom servis, ali Đoković bez problema dolazi do nove prednosti. Deluje da će ovo biti zanimljiv dvoboj.

1:1 - Dobar Novak, ali jednako dobar i Medvedev. Rus je naterao Đokovića na greške i uzvratio istom merom. Bez izgubljenog poena do izjednačenja.

1:0 - Teško da je moglo ubedljivije na samom startu. Sjajna kretnja, odlični servisi i Đoković bez izgubljenog poena dolazi do gema.

14.38 - Meč je upravo počeo! Prvi na servisu Novak Đoković!

 

 

14.30 - Igrači su na terenu! Posle kratkog zagrevanja očekuje nas početak polufinalne borbe.

14.18 - Stefanos Cicipas prvi je finalista turnira u Astani nakon pobede nad Andrejom Rubljovom sa 2:1 (6:4, 4:6, 6:3).

 

 

13.40 - Novak Đoković i Danil Medvedev čekaju završetak meča Rubljov - Cicipas koji se prilično odužio. Baš zbog toga je Noletov duel pomeren za 14.30.

13.10 - Biće ovo njihov 11. međusobni duel, a Srbin vodi 6:4 u pobedama. Poslednji put sastali su se još prošle godine u finalu mastersa u Parizu kada je Novak slavio posle preokreta sa 2:1.

 

 

13.05 - I Medvedev igra veoma dobro. Na putu do duela sa Đokovićem savladao je Alberta Ramosa, Emila Rusuvuorija i Roberta Bautista Aguta bez izgubljenog seta.

13.02 - Novak je u odličnoj formi. Osvoji je titulu u Tel Avivu, a sa dobrim igrama nastavio je i u Astani. Najpre je Kristijanu Garinu prepustio samo dva gema, da bi onda rutinski pobedio Botika Van de Zandšulpa i Karena Hačanova. Sada će u glavnom gradu Kazahstana pokušati da dođe do 90. tiule u karijeri.

13.00 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen polufinalu Astane u kojem se sastaju Novak Đoković i Danil Medvedev. Uz alo.rs pratite sva dešavanja iz prestonice Kazahstana.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading