ĐOKOVIĆ U (NE)MOGUĆOJ MISIJI Evo kako Novak može da se vrati na tron, posle Vimbldona tek kreće pakao
AP Photo/Manu Fernandez

Srpski teniser Novak Đoković još ovu nedelju provešće na vrhu ATP liste, a onda sledi pad. Još veći problem predstavlja činjenica da je povratak na tron gotovo nemoguća misija. 

Novak u ovom momentu predvodi karavan sa 8.770 bodova, čak je i ostvario napredak za 110, a razlog za to je što bodovi sa prošlogodišnjeg Rolan Garosu još uvek nisu obrisani, što će se dogoditi narednog ponedeljka, 13. juna.

OBJAVLJENA NAJNOVIJA LISTA, ĐOKOVIĆ U OGROMNOM PROBLEMU Nadal je najbolji na svetu, Novak ispada iz prvih 10?

Tada Đokoviću predstoji pad na treće mesto jer će ostati bez dve hiljade bodova (novi za ovogodišnje četvrtfinale su mu već upisani), jer nije uspeo da odbrani titulu u Parizu, osvojenu prošle godine. Na listi narednog ponedeljka, Danil Medvedev će ponovo biti na čelu sa 7.800 bodova, dok će ispred srpskog tenisera biti i Aleksander Zverev (7.075). Đoković će biti treći na svetu sa 6770, uz ne preterano veliku zalihu u odnosu na Rafaela Nadala (6.525), koji će biti tik uz njega.

ĐOKOVIĆ U (NE)MOGUĆOJ MISIJI Evo kako Novak može da se vrati na tron, posle Vimbldona tek kreće pakao

AP Photo/Jean-Francois Badias

 

Što se tiče povratka na vrh, Novak ima veoma težak, gotovo nemoguć zadatak, pogotovo kada se u obzir uzme da na Vimbldonu neće moći da dođe do bodova, jer je ATP kaznio ovaj turnir zbog suspenzije koju su uveli ruskim i beloruskim teniserima. Na sve to brišu se prošlogodišnji bodovi, pa naš teniser ostaje bez još 2.000, jer je prošle godine slavio na najprestižnijem turniru na svetu.

NADALOVA BRUKA I SRAMOTA Brutalno je udario na Đokovića, a sada "povređen" slavi titulu (FOTO)

To će usloviti dodatni pad, a kako sada stvari stoje, Đoković će posle Vimbldona biti tek sedmi reket planete.

Do kraja godine Novak brani 1.200 bodova sa US opena kada je igrao finale, na mastersu u Parizu brani maksimalnih 1.000, dok je na ATP finalu osvojio 600 bodova.

Povratak na prvo mesto biće teško ostvariv, posebno kada se ima u vidu da njegovi najveći rivali ne brane mnogo poena, naročito Rafael Nadal, koji prošle godine zbog povrede, posle Rolan Garosa nije ni igrao.

ĐOKOVIĆ U (NE)MOGUĆOJ MISIJI Evo kako Novak može da se vrati na tron, posle Vimbldona tek kreće pakao

EPA-EFE/YOAN VALAT

 

Mada, ni Medvedevu neće biti lako jer je osvojio US open, dok je igrao finale Pariza. Zverev je osvojio Završni masters, pa i njih dvojica brane dosta poena.

Kako stvari stoje, Đoković će morati da sačeka na skidanje Štefi Graf sa trona, kada je u pitanju apsolutni rekord po broju nedelja na tronu, pošto je ona "vladala" 377 nedelja, te Đokoviću nedostaju četiri sedmice da sruši taj rekord.

Jasno je da će morati mnogo toga da se poklopi kako bi srpski teniser ponovo bio na vrhu

O vladavini Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera, dovoljno govori podatak da će to biti prvi put još od 2003. godine da neko iz "velike trojke" neće biti na jednoj od prve dve pozicije u muškom tenisu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
MUJO

07.06.2022 07:49

Ajde bre pustite čoveka, pa nije on robot pod dopingom kao onaj bik, gori smo od zubnu bolest.