NOVAK ŠTO PRE MORA DA ODE! Premijer Australije: Pravila su pravila!
EPA-EFE/DAVE HUNT

Povodom ne dozvoljavanja Novaku Đokoviću da učestvuje na Australijan Openu, svoju izjavu je dao i Skot Morison, premijer Australije

- Pravila su pravila, nema izuzetaka. To je politika ove vlade. Obezbedila je da imamo najbolje brojke tokom pandemije. Bili smo kritikovani zbog naših striktnih mera, ali smo bili u pravu. Čestitam našim graničnim vlastima na tome što rade svoj posao. Odgovornost je na putniku da ispunim zahteve. Ukoliko nisu ispunjeni, ulazak neće biti dozvoljen. U ovom slučaju to nije bilo ispunjeno i zato mu nije bio dozvoljen ulazak. Ljudi sa vizom koji ne zadovoljavaju uslove za ulazak dolaze svakog dana i bivaju vraćeni nazad ukolino ih ne ispunjavaju. To se dešava stalno. To što je neko imao vizu i ukrcao se u avion, ne znači da će moći da uđe. Kod nas je jednostavno, ako ste dva puta vakcinisani i imate vizu, slobodni ste da uđete. Ako niste dva puta vakcinisani, morate imati dokaz zbog čega niste kako bismo vam dopustili da uđete. Nije mogao da pruži dokaze i nije mu odobren ulazak - rekao je Skot Morison.

Nije to to sve što je rekao premijer Australije.

- Ne verujem da je to bio slučaj. Sve izgleda tako jer ako neko posebno privlači pažnju svojim ponašanjem, on može da računa da će biti posebno proveren, bio on poznat ili ne. Juče nam nije bilo poznato kakve dokaze će Đoković predstaviti kada dođe, a kada su oni podneti, utvrđeno je da nisu dovoljni - dodao je on.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
vuk

06.01.2022 01:58

Vic koji sam procitao: Pita policajac na ulazu u Australiju": "Imate li kriminalni dosije?" Novak odgovara "NIsam znao da je jos uvek potreban"

Pera

06.01.2022 05:18

Australija je običan britanski batler