NOVAK BEZ FINALA ZAVRŠNOG MASTERSA! Zverev posle drame opet koban po Đokovića!
AP Photo/Luca Bruno

Đokovića je u polufinalu posle velike borbe pobedio Nemac Aleksander Zverev - 7:6 (4), 4:6, 6:3 nakon dva sata i 39 minuta igre.

Tako je Zverev još jednom bio koban po Đokovića, pošto ga je ove godine pobedio na Olimpijskim igrama u Tokiju.

 

 

Novak je šestu godinu zaredom ostao bez titule na ATP finalu, a Zverev će se za trofej boriti protiv Danila Medvedeva koji je u dva seta pobedio Kaspera Ruda.

Prvi set je bio veoma dramatičan, a serveri su bili prilično sigurni.

Sve do desetog gema nije viđena nijedna brejk lopta, a poeni su se brzo završavali. Usledio je dramatičan gem u kom je Đoković došao do set lopte, ali se Zverev izvukao dobrim prvim servisom.

U tom gemu je viđen i spektakularan poen koji je Novak osvojio.

 

 

Potom je Zverev imao dve vezane brejk lopte, a kod druge je Đoković odigrao savršen polu-volej i izvukao se iz neprijatne situacije, a vrlo brzo se otišlo u taj-brejk.

 

 

Prvi mini-brejk Zverev je napravio nakon duple servis greške srpskog tenisera, uspeo je Novak da uzvrati, ali je nakon duge razmene Nemac ponovo došao do mini brejka. Iskoristio je prvu set loptu i poveo sa 1:0.

Drugi set je bio sličan prvom. Sve do 4:4 nije viđena nijedna brejk lopta, premda je Zverev bio znantno sigurni na svoj servis od Novaka.

A, onda Đoković pravi ključni brejk i konačno oduzima servis rivalu. Prvu brejk loptu Zverev je spasao asom, zatim je Đoković bekhend dijagonalom očistio liniju, a onda odigrao sjajan ritern i poveo u 5:4.

Usledio je dramatičan gem u kom je prvi reket sveta iskoristio tek petu set loptu. Bilo je 40:15, a onda je Novak odigrao dva loša forhenda. Ipak, petu set loptu je iskoristio tako što je odservirao as i meč uveo u odlučujući deo igre.

Zverev je došao do ranog brejk u trećem setu u gemu koji je Novak nekako suviše mlako odigrao sve poene.

Veliku priliku da se vrati u meč Đoković je propustio u sedmom gemu. Bilo je 40:15, a onda se Nemac unervozio i počeo da greši. Novak je došao do brejk lopte, Zverev jedva ubacio drugi servis, ušlo se u razmenu u kojoj je naš teniser napravio neiznuđenu grešku i propustio šansu da se vrati u meč.

Do kraja su obojica osvojili po gem bez izgubljenog poena na svoj servis, pa se Zverev plasirao u novo ATP finale.

Finale između Medvedeva i Zvereva na programu je u nedelju od 17 časova.

ĐOKOVIĆ - ZVEREV 6:7 (4), 6:4, 3:6

Treći set:

3:6 - Kraj! Zverev koristi prvu meč loptu i dolazi do pobede.

3:5 - Gem sa nulom za Novaka. Ali, sada je teži deo posla, Zverev servira za pobedu!

2:5 - Kakvu priliku je Đoković propustio! Bilo je 40:15, a onda se Zverev unervozio i počeo da greši. Novak je imao brejk loptu, Nemac jedva ubacio drugi servis i nakon nešto duže razmene naš teniser je pogrešio i tako propustio veliku priliku da se vrati u meč. Sada će servirati za ostanak na turniru.

2:4 - Prekida Novak seriju rivala i dobija gem bez izgubljenog poena.

1:4 - Lako Zverev potvrđuje brejk i sada je na dva gema od pobede. Čak je i odservirao as posle drugog servisa.

1:3 - Brejk pravi Zverev i prvi zadaje udarac u trećem setu! Nekako je Novak umorno odigrao sve poene u ovom gemu.

1:2 - Siguran Zverev, osvaja gem sa nulom.

1:1 - Baš kao što je Zverev dobio prošli gem kada je bilo 0:30 i Novak na isti način dolazi do gema.

0:1 - Šteta! Imao je Novak 0:30, a onda Zverev osvaja četiri poena u nizu i dobija uvodni gem trećeg seta.

Drugi set:

6:4 - Dobija Novak drugi set posle igre nerava. Iskoristio je tek pet set loptu i meč uveo u odlučujući deo igre. Imao je 40:15, a onda napravio dve velike greške iz forhenda. Ipak, petu je iskoristio tako što je odservirao as.

 

 

5:4 - Breeeeejk! Konačno Novak dolazi do brejka. Prvu brejk loptu Zverev je spasao asom, zatim je Đoković bekhend dijagonalom očistio liniju, a onda odigrao sjajan ritern i u narednom gemu servira za set.

 

 

4:4 - Uzvraća Đoković istom merom. Još nismo videli nijednu brejk loptu u drugom setu.

3:4 - Ponovo Zverev dobija gem bez izgubljenog poena.

3:3 - Konačno nešto lakši gem za Đokovića. Bez brejka u drugom setu.

2:3 - Gem sa nulom za Zvereva.

2:2 - Opet je Zverev imao 15:30 i opet je Novak izašao na mrežu, samo što je sada bio dosta bolji volej.

1:2 - Novak bez rešenja za servise Zvereva.

1:1 - Bilo je napeto! Imao je Zverev 15:30, Novak se odulučio da odigra servis volej, a Zverev je iz dobre pozicije forhend po paraleli poslao u aut.

0:1 - Siguran uvodni gem za Zvereva.

Prvi set:

 

 

Taj-brejk:

4:7 - Koristi Zverev prvu set loptu.

4:6 - Sjajan bekhend Zvereva koji ima dve set lopte.

4:5 - Siguran Novak na mreži.

3:5 - Novi mini brejk Zvereva. Bila je ovo duga razmena.

3:4 - Vraća Đoković mini brejk, forhend Zvereva je završio u autu.

2:4 - Zverev ima dva poena prednosti.

2:3 - Mini brejk pravi Zverev, Novak je odservirao duplu servis grešku.

2:2 - Još jedan servis viner Novaka.

1:2 - Siguran Zverev.

1:1 - Odličan poen Zvereva.

1:0 - Servis viner Đokovića.

6:6 - Idemo u taj-brejk! Bilo je 0:30, ali je Zverev osvojio četiri poena u nizu i izjednačio na 6:6.

6:5 - Napet gem u kom je Novak spasao dve vezane brejk lopte. Naročito je impresivna bila Đokovićeva reakcija kod druge prilike za brejk, kada je odigrao fenomenalan polu-volej. U narednom gemu Zverev ponovo servira za ostanak u setu.

5:5 - Imao je Novak prvu brejk ujedno i set loptu, ali je nije iskoristio, Zverev je pronašao odličan servis. Bio je ovo ubedljivo najduži gem od početka meča u kom smo videli jedan neverovatan poen. Đoković je bio sjajan u defanzivi i došao do 15:30, ali se Zverev ipak izvukao i izjednačio na 5:5.

 

 

5:4 - Ubedljiv Đoković na svoj servis, dva servis vinera i jedan as, u narednom gemu Zverev servira za ostanak u setu. Bilo je 40:0 kada je Novak iz skoka probao da smečuje, ali je lopta završila u autu, pa je tako izgubio prvi poen kada je ubacio prvi servis.

4:4 - Ne popušta Zverev i dobija novi gem sa nulom.

4:3 - Prvi put se Novak suočio sa manjim problemima u gemu na svoj servis. Bilo je 15:30, usledila je greška Zvereva, a onda je Đoković pronašao odlične servise i sprečio Zvereva da dođe do prve brejk lopte.

3:3 - I dalje bez brejk lopte. Bilo je 40:0, a onda je Novak odigrao dva sjajna riterna. Usledila je duga razmena u kojoj je Đokovićev drop šot završio u autu. Šteta, imao je Novak i boljih rešenja u poslednjem poenu.

3:2 - Još jedan gem bez izgubljenog poena za Đokovića. Novak nije izgubio nijedan poen kada ubaci prvi servis (10/10).

2:2 - Uzvraća Nemac istom merom.

2:1 - Dobro je servirao Novak i u ovom gemu i dobio ga bez većih problema. Bez brejka na startu meča.

1:1 - I Zverev siguran na svoj servis.

1:0 - Novak sa nulom dobija uvodni gem. Odmah na startu nešto duža razmena u kojoj je Zverev pogrešio. Zatim dva servis vinera, a onda iznuđena greška Nemca.

21.01 - Igrači u ovim momentima izlaze na teren.

 

 

20.27 - Novak je pet puta osvojio Završni masters, a ove sezone će pokušati da se izjednači sa Rodžerom Federerom koji je turnir osvojio šest puta. Zverev ima jedan trofej, a najbolji je bio 2018. godine kada je u finalu pobedio upravo Đokovića.

20.14 - Opširniju najavu ovog meča pročitajte OVDE.

20.11 - Ovo je 11. međusobni duel Đokovića i Zvereva, Srbin vodi sa 7:3 u pobedama. Ove godine su igrali četiri puta, a Novak je slavio u tri navrata.

 

 

20.05 - Zverev je završio na drugom mestu u Crvenoj grupi. Nakon što je dobio prvi set Mateo Beretini mu je predao meč, zatim je u tri seta izgubio od Danila Medvedva, da bi onda sa 2:0 pobedio Huberta Hurkača.

20.03 - Novak je bio impresivan u grupi u kojoj je maksimalnim rezultatom pobedio Kaspera Ruda, Andreja Rubljova i Kamerona Norija.

20.00 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen polufinalu Završnog mastersa u kom se sastaju Novak Đoković i Aleksander Zverev. Uz alo. rs pratite sva dešavanja iz Torina.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading