BESMRTAN! Novak Đoković na vrhu Ajfelovog tornja! (FOTO GALERIJA)
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Novak Đoković se po šesti put u karijeri popeo na vrh Ajfelovog tornja. Put je bio nikada teži, prepun tribina, ali je zato vino koje se ispija iz pobedničkog pehara imalo posebnu slast.

Novakova osveta

U finalu mastersa u Parizu najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedio je Rusa Danila Medvedeva - 4:6, 6:3, 6:3 i tako mu se revanširao za nedavni poraz u meču za trofej na US openu. 

Poraz u Njujorku verovatno je jedan od najtežih u Đokovićevoj prebogatoj karijeri. Bio je na korak od sna i osvajanja kalendarskog slema, ali mu se isprečio sjajni Medvedev.

BESMRTAN! Novak Đoković na vrhu Ajfelovog tornja! (FOTO GALERIJA)

Tanjug/Ap

 

Tada je prvi reket sveta doživeo emotivni slom. I kada bi mnogi klonuli duhom i posle tog poraza doživeli potpuni brodolom, Đoković samo mesec i po dana kasnije izađe na teren i osvoji trofej.

Kako je i sam Medvedev rekao, znao je da Novak jedva čeka da mu se osveti, a prilika se ukazala veoma brzo. Teško da je rana sa US opena zacelela, verovatno još Nole nije obrisao suze, ali ova pobeda je melem i znak da je ranjeni lav uvek najopasniji!

Đokovićevi savršeni voleji

Finale u prestonici Francuke neodoljivo je podsećalo na ono iz Njujorka. Baš kao i tada i ovoga puta je Novak odmah pretrpeo brejk. Razmene su bile duge, Medvedev poput zida, Đoković bez rešenja.

Posle izgubljenog seta znalo je se da osvajač 20 grend slem trofeja nešto mora da promeni u igri kako ne bi ponovo bio nadigran. 

Plan B je bio jasan, da se bude što proaktivniji. I počeo je Novak da igra mnogo agresivnije, većina poena završavala se posle njegovih udaraca.

BESMRTAN! Novak Đoković na vrhu Ajfelovog tornja! (FOTO GALERIJA)

EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

 

Servis je profunkcionisao, forhend je bio izuzetan, ali ono što je posebno impresivno jeste Novakova igra na mreži. 

Dugo Đoković nije igrao tako dobre voleje kao u finalu protiv Medvedeva. Osvojio je veliki broj poena kada je izlazio napred i upravo zbog toga je i ostvario trijumf.

Ono što je možda i važnije od same pobede, srpski teniser je postavio idealnu platformu za nastavak karijere. Neminovno je da će Novak morati da skraćuje poene i da bude što agresivniji kako bi što duže bio na Turu, a osnovni preduslov za to je dobra igra na mreži.

Čovek zvani rekord

Đoković je titulom u "gradu svetlosti" ispisao nove stranice istorije "belog sporta".

Po šesti put je podigao trofej namenjen šampionu mastersa u Parizu što mu je bio ukupno 37. pehar iz popularnih "hiljadarki".

 

 

Time je postao apsolutni rekorder po broju osvojenih mastersa, pošto je delio prvo mesto sa Rafaelom Nadalom.

Takođe, Đoković je obezbedio i prvo mesto do kraja godine, što mu je sedmi put pošlo za rukom, nadmašivši idola iz dečačkih dana, Pita Samprasa.

Novak je vlasnik gotovo svih rekorda i on je taj koji postavlja nove standarde u tenisu.

Već za nedelju dana 34-godišnji Beograđanin kreće u pohod na Završni masters u Torinu. Neka ishod bude kao u Parizu!

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Vanesa

08.11.2021 10:01

To Legendo samo rusi rekorde sa srećom!!!!