IMA LI RAZLOGA ZA BRIGU? Koliko Novak gubi odustajanjem od Sinsinatija?
EPA

Novak je odlučio da ne igra na mastersu u Sinsinatiju kako bi se oporavio i što bolje pripremio za US open.

Đoković je ostao bez toliko željene medalje na Olimpijskim igrama. Igrao je dva polufinala, ali nije uspeo da se okiti odličjem.

Bez ikakve dileme, Novak je u Tokiju doživeo najteže trenutke u karijeri. 

Pritisak je bio ogroman, a kako je i sam Đoković rekao, bio je prilično iscrpljen zbog naporne sezone, na sve to zaradio je i manje povrede.

Jasno je da mu je potreban odmor kako fizički, tako i psihički.

Problem predstavlja činjenica što je svetski broj jedan prošle godine osvojio Sinsinati, pa će tako sada izgubiti 1.000 bodova.

IMA LI RAZLOGA ZA BRIGU? Koliko Novak gubi odustajanjem od Sinsinatija?

EPA

 

Da je u pitanju bio bilo koji drugi turnir do Sinsinatija tokom ove godine, Đoković ne bi izgubio bodove osvojene prošle godine, a razlog je vrlo jednostavan.

ATP je od početka pandemije virusa korona uveo pravilo o zamrzavanju bodova, time omogućivši igračima koji podbace na turnirima, ili jednostavno na njih ne dođu, da zadrže bodove osvojene iz prethodne, ili čak sezone pre toga.

To pravilo bi Đokoviću ostavilo 1.000 bodova za osvajanje ovog Mastersa „u kasi“ sve do 2022, ali je ono promenjeno baš pred početak ovog turnira.

Od Sinsinatija bodovanje na ATP turneji se vraća u normalu, pa će igrači standardno gubiti bodove osvojene prethodne sezone i osvajati nove u zavisnosti isključivo od aktuelnih rezultata.

Dakle, po završetku Sinsinatija najbolji teniser planete će ostati na prvom mestu ATP rang liste, ali će imati 11.113 bodova.

IMA LI RAZLOGA ZA BRIGU? Koliko Novak gubi odustajanjem od Sinsinatija?

Tanjug/Ap

 

Uz gubitak bodova za Novaka bi mogao da bude problem i što posle Olimpijskih igara neće odigrati nijedan turnir do US opena, na kojem će pokušati da se domogne kalendarskog slema, što je poslednji put pošlo za rukom legendarnom Australijancu Rodu Lejveru još 1969. godine.

Novaku na ruku ide činjenica da u Njujorku neće braniti nijedan poen zbog prošlogodišnje diskvalifikacije, pa bi tako u slučaju titule osvojio 2.000 bodova. 

Ostaje nam da vidimo da li je Đoković doneo ispravnu odluku povlačenjem iz Sinsinatija.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading