FILIP PORAŽEN I U ČETVRTOM FINALU! Karenjo Busta ubedljiv protiv Krajinovića za titulu u Hamburgu!
EPA/Rodrigo Jimenez

Karenjo Busta je u finalu pobedio Filipa Krajinovića - 6:2, 6:4, posle jednog sata i 23 minuta igre.

Odigrao je Filip dosta slabo u prvom setu. Bio je suviše pasivan, a u pojedinim momentima i bezidejan.

Sa druge strane, Karenjo Busta je bio daleko proaktivniji i koristio je svaku priliku koja bi mu se ukazala.

 

 

Krajinović je pretrpeo brejk već u trećem gemu. Španac je kod 30:30 odigrao sjajnu forhend paralelu, a onda je iskoristio Filipov slab servis, napao forhendom i stigao do ranog brejka.

Srpski teniser je do kraja sete izgubio još jedan servis gem, dok u gemovima na servis rivala nije bio ni blizu brejka.

Nije se mnogo toga promenilo ni u nastavku. 

Već u prvom gemu drugog seta Krajinović je pretrpeo brejk. Busta je bio siguran u gemovima na svoj servis i našem teniseru nije prepustio nijednu brejk loptu, pa je tako došao do ubedljive pobede.

Tako je Krajinović ponovo ostao bez titule. Bio mu je ovo četvrti poraz u finalima. Prethodno je izgubio od Džeka Soka na mastersu u Parizu 2017, a zatim i od Matea Beretinija 2019. u Budimpešti. U oba ta okršaja dobio je prvi set, dok je u Stokholmu 2019. poražen u dva seta od Denisa Šapovalova.

Ovo je šesta titula u karijeri za Karenja Bustu, nakon onih osvojenih u Vinston-Salemu, Eštorilu, Čengduu i Marbelji.

Krajinović - Karenjo Busta (2:6, 4:6)

Drugi set:

4:6 - Kraj! Koristi Karenjo Busta prvu meč loptu i stiže do titule u Hamburgu.

4:5 - Ostaje Krajinović u meču, ali u narednom gemu mora da napravi brejk.

3:5 - Ne ide, pa ne ide. Nikako Krajinović da uhvati pravi ritam. Karenjo Busta na gem od titule. Bilo je 40:40, ali ponovo Filip ne stiže do prve brejk lopte.

3:4 - Bilo je nezgodno - 30:30, ali onda Krajinović odigrava verovatno i najbolji poen od početka finala, a završio ga je odličnim volejom. Osvaja srpski teniser i naredni poen kojim smanjuje na 3:4.

2:4 - Novi odličan gem za Bustu. Ponovo Krajinović nije osvojio nijedan poen. Odnos vinera je 26:6 u korist španskog tenisera, što dovoljno govori o tome ko je agresivniji i bolji igrač u ovom finalu.

2:3 - Gem sa nulom za Krajinovića, ispromašivao se Španac. Možda bi ovaj gem mogao da posluži Filipu kao uvertira za eventualni brejk koji mu je neophodan kako bi ostao u igri. 

1:3 - Španac ne popušta. Dobija Karenjo Busta još jedan gem na svoj servis u kojem Krajinović nije uspeo da izvrši pritisak.

1:2 - Smanjuje Krajinović na 1:2 u drugom setu. Napokon jedan lak gem na njegov servis.

0:2 - Busta materijalizovao brejk. Prvi put se igralo na razliku u servis gemu španskog tenisera, ali Krajinović nije stigao do prvih brejk lopti.

0:1 - Novi brejk pravi Španac. Tamo gde su stali u prvom, nastavili su u drugom setu. Krajinović ne sluša servis, dok je Busta nastavio sa ofanzivnom igrom i odlično započinje drugi set.

Prvi set:

2:6 - Novi siguran gem za Karenja Bustu kojim dobija prvi set. Prepustio je Krajinoviću samo jedan poen i bez većih problema dobio prvi set.

2:5 - Novi brejk Karenja Buste. Odigrao je Krajinović još jedan slab gem, nije bilo prave ideje u njegovoj igri što Španac kažnjava i sada je na gem od seta.

 

 

2:4 - Novi siguran gem za Bustu. Najpre je Španac odigrao drop-šot posle kojeg uzima poen. Zatim se Filip opredelio za skraćenu loptu, ali on nije bio uspešan. Osvaja Karenjo i naredna dva poena za novi gem sa nulom.

2:3 - Važan gem za Krajinovića kojim je prekinuo seriju rivala. Karenjo Busta je napravio dve neiznuđene greške, pa je tako Krajinović smanjio na 2:3.

1:3 - Španac potvrdio brejk. Dve greške Krajinovića iz forhenda, jedan dobar bekhend Buste i dobar servis za gem sa nulom.

1:2 - Brejk pravi Karenjo Busta. Bio je Španac agresivan i zahvaljujući takvoj igri prvi stiže do brejka. Kod 30:30 je odigrao sjajnu forhend paralelu, a onda je iskoristio Filipov slab servis, napao forhendom i stigao do ranog brejka.

1:1 - Osvaja Španac svoj prvi gem u ovom finalu. Dobio je Krajinović prvi poen, ali onda Buste dolazi do vinera iz bekhenda, a zatim i iz forhenda. Odigrao je Pablo drop-šot posle kojeg je pao Krajinović, ali srećom bez posledica.

1:0 - Dobija Krajinović prvi gem. Greška Buste iz bekhenda, zatim Filip pogađa viner tim udarcem. Prvi poen u finalu Španac dobija posle odličnog forhenda, usledio je slab drop-šot Krajinovića, posle kog Pablo nije imao težak zadatak. Potom su usledile po greška na obe strane. Pronalazi Filip dva dobra servisa i dobija uvodni gem.

 

 

13.33 - Igrači u ovom trenutku izlaze na teren. Sledi zagrevanje, a potom i početak finala.

13.20 - Filip je 44. teniser sveta, a njegov današnji rival 13. reket planete.

13.08 - Krajinović i Karenjo Busta su se samo jednom sastali na nekom ATP turniru, bilo je to u Stokhlomu 2019, kada je srpski teniser slavio u tri seta. Dva puta su igrali na čelendžerima - 2015. u Braunšvajgu bolji je bio Filip, a dve godine ranije u Poznanju pobedio je Španac.

 

 

13.03 - Filip igra četvrto ATP finale – izgubio je od Džeka Soka na mastersu u Parizu 2017, a zatim i od Matea Beretinija 2019. u Budimpešti. U oba ta okršaja dobio je prvi set, dok je u Stokholmu 2019. poražen u dva seta od Denisa Šapovalova.

 

 

12.59 - Karenjo Busta je do meča za trofej došao tako što je eliminisao Karlosa Tabernera, Dušana Lajovića i Federika Delbonisa.

12.55 - Krajinović igra odlično na ovom turniru. Na putu do finala pobedio je Danijela Altmajera, Filipa Kolšrajbera, Stefanosa Cicipasa i Lasla Đerea. Posebno je zanimljiv bio meč četvrtfinala u kojem je posle preokreta pobedio grčkog tenisera.

12.52 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen finalu turnira u Hamburgu iz serije 500 u kojem se sastaju Filip Krajinović i Pablo Karenjo Busta. Uz alo.rs pratite sva dešavanja sa ovog meča.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading