FEDERER JE OSVOJIO ROLAN GAROS ZAHVALJUJUĆI NJEMU! Bio je opasna pretnja po "veliku trojku", šokirao je planetu senzacionalnom pobedom, a onda su mu povrede uništile karijeru!
EPA/Neil Munis

Švedski teniser Robin Soderling po mnogima bi bio najjača pretnja "velikoj trojki", ali povrede su ga u tome sprečile 

Nekadašnji svetski broj četiri, dva puta je bio finalista Rolan Garosa, a ostaće upamćen po tome što je prvi čovek koji je pobedio Rafaela Nadala na Otvorenom prvenstvu Francuske.

Davne 2009. godine, Šveđanin je savladao "kralja šljake" na njegovom omiljenom grend slemu u osmini finala (6:2, 6:7, 6:4, 7:6).

FEDERER JE OSVOJIO ROLAN GAROS ZAHVALJUJUĆI NJEMU! Bio je opasna pretnja po

EPA/Hugo Philipott

 

 

Posle ovog ogromnog trijumfa pao je Nikolaj Davidenko, a zatim Fernando Gonzalez. U finalnom obračunu nije uspeo da savlada Rodžera Federera, ali može se reći da je prokrčio put Švajcarcu do jedinog grend slema kojeg do tada nije osvojio. Federer je bio tri puta finalista Rolan Garosa, ali uvek bi izgubio od Rafaela Nadala.

Zanimljivo je da je sledeće godine na istom turniru porazio Rodžera Federera u četvrtfinalu istog turnira, ali mu se u finalu revanširao Rafael Nadal za prošlogodišnji poraz.

Ipak, kada su svi pomislili da dolazi njegovo vreme i da će sigurno pospremiti bar jedan grend slem pehar na svoje trofejne vitrine, usledili su pehovi.

Prvo je u julu 2011. godine povredio zglob, a zatim je dobio mononukleozu. Dugo se spekulisalo o njegovom povratku na teren, ali on je zvanično objavio odlazak u penziju u decembru 2015. godine u momentu kada je imao 31. godinu.

U karijeri je osvojio 10 turnira, a među njijma je i jedan Masters 1000 (Pariz 2010).

Soderling je od 2019. godine selektor Dejvis kup reprezentacije Švedske.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading