Satovi u svetu sporta
Foto: AP/Tanjug/AP/instagram printscreen

 

Kroz istoriju ručni satovi od sprave koja bi nam pomogla i otkrila tačno vreme polako, ali sigurno, postali su simboli prestiža i objekat dokazivanja moći.

Naravno, ovo se ne odnosi na čitavu planetu, ali u svetu "poznatih", naročito sportista, satovi su uglavnom to - luksuzni aksesoari. Gotovo da se svi utrkuju da na nekoj reviji, sportskom događaju ili sličnim dešavanjima pokažu njihovu skupocenu "zverku".

Alkaraz

EPA-EFE/NEIL HALL

 

Tokom finala Vimbldona mnogi su komentarisali koje modele satova na ruci nose Novak Đoković i Karlos Alkaraz. Ko se bolje razume u satove nego Strahinja Đorić, stručnjak u ovoj sferi o čijoj pasiji i recenzijama možete čitati i na sajtu satnaruci.com.

Kontaktirali smo Strahinju, a on nam je otkrio TOP 5 sportista sa luksuznim satovima, njihove cene kao i osnovne karakteristike.

Na listi se pored velikih svetskih faca našao i Novak Đoković kao predstavnik Srbije. Bez premca po pitanju cene je Kristijano Ronaldo... Doduše, uverite se i sami. Sledi lista, kao i kratki opisi našeg sagovornika, a nešto detaljnije možete videti na fotografijama.

Lebron Džejms

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sat na Ruci (@sat_na_ruci)

 

Audemars Piguet Royal Oak Jumbo u žutom zlatu, prečnik sata 40mm. Veoma redak novi model.

Cena na tržištu je 210.000 evra.

Zlatan Ibrahimović

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sat na Ruci (@sat_na_ruci)

 

Audemars Piguet Royal Oak Double Balance Wheel Black Ceramic Openworked. Da, ovo je naziv modela. Prečnik je 40mm, sat je napravljen u crnoj keramici sa skeleton ciferom.

Cena - 270.000 evra.

Kristijano Ronaldo

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sat na Ruci (@sat_na_ruci)

 

Jacob&Co Caviar Tourbillon “Tsavoritas” nazvan po zelenim dijamantima koji su 200 puta ređi od emeralda koji je iste boje. Prečnik je 47mm. Ovaj sat je napravljen specijalno za Ronalda. Ima turbijon funkciju.

Cena je 750.000 evra.

Konor Mekgregor

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sat na Ruci (@sat_na_ruci)

 

Patek Philippe Calatrava Skeleton u roze zlatu prečnika 39mm. Sat ima skeleton cifer i pokreće ga automatski mehanizam sa mikrotorom.

Cena sata je na tržistu oko 70.000 evra.

Novak Đoković

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sat na Ruci (@sat_na_ruci)

 

Hublot Big Bang Integral Ceramic napravljen ceo u zelenoj keramici prečnika 42mm. Sat ima funkciju hronografa i skeleton cifer. Novak ga je odabrao posebno za ovaj Vimbldon, tj. tražio je od fabrike zeleni sat za turnir i dobio je ovaj.

Cena je 26.000 evra.

Šta vi kažete, čiji vam se sat najviše sviđa? Odgovor možete dati u anketi na početku teksta.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading